BJELOVAR DOBIVA NOVI RESTORAN Dio hrane donirat će siromašnima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Idućeg proljeća Bjelovar dobiva novi restoran, koji će biti otvoren u skladu s društveno-poduzetničkim načelima, a u sklopu EU projekta ‘Food 4 You’, Provodi ga poduzeće ‘Ured 4 You’, u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom i Tehnološkim parkom Bjelovar, a vrijednost mu je 1,1 milijun kuna. Kako se moglo čuti na današnjoj početnoj konferenciji, kroz projekt će se ojačati kapaciteti barem tri udruge, jedne zadruge, jednog trgovačkog društva, petero zaposlenih i deset nezaposlenih osoba.

-Ovakva vrsta poduzetništva za cilj ima istovremeno ostvarivanje društvenih, ekonomskih i ekoloških ciljeva te poslovanje za dobrobit zajednice. Društveno poduzetništvo je sektor koji u Republici Hrvatskoj nije dovoljno razvijen, ponajviše zbog nedostatka financijskog kapitala, ali i izostanka poslovnih vještina društvenih poduzetnika, nedovoljne informiranosti poduzetnika i građana o konceptu i svrsi društvenog poduzetništva – pojasnili su voditelj projekta Željko Pavleković i asistentica voditelja projekta Anita Filipović.

Restoran Ura koji će se otvoriti u sklopu projekta ‘Food 4 You’, nalazit će se na adresi Vladimira Nazora 22 u Bjelovaru, a otvorenje je previđeno proljeće 2021. godine. To će značiti i osiguranje novih radnih mjesta, a uz to će postojat mogućnost praktične nastave za mlade s trogodišnjim obrazovanjem po posebno prilagođenom programu s ciljem razvoja zajednice. Važno je naglasiti da će novootvoreni ugostiteljski objekt u uz redovnu ponudu u restoranu pružati pripremu i dostavu svakodnevnog obroka na području Bjelovara i bliže okolice

Poseban dio u projektu predviđen je za pripremu obroka za umirovljenike koji će im se dostavljati na njihovu kućnu adresu. Od ukupnog broja prodanih obroka umirovljenicima, 10 posto će se donirati za umirovljenike slabijeg imovinskog stanja.

Projektnim aktivnostima omogućit će se zainteresiranima da saznaju više o društvenom poduzetništvu i svim prednostima koje ovakav oblik poduzetništva omogućava.

– Veselim se što smo uspješno prijavili projekt koji traje 30 mjeseci. U tom ćemo razdoblju pokrenuti društveno-poduzetničku djelatnost i ostvarivati prihode koji će osigurati opstanak poduzeća. Osigurat ćemo nova radna mjesta i povećati svijest o društvenom poduzetništvu, a smatram da je to iznimno važno za dobrobit zajednice. Naš tim čine vrijedni i marljivi ljudi i uopće ne sumnjam u uspjeh ovog projekta – kazao je voditelj projekta Željko Pavleković.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!