TURIZAM I LOVSTVO Završen projekt Rekreacijsko-turističkog kompleksa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Grubišnopoljsko područje veliki je potencijal za razvoj turizma. Naročito zbog prirodnih resursa i neistraženih lokaliteta, ali i zbog lovstva koje u tom kraju ima dugu tradiciju.

– Podjela lovišta malo je narušila dio turizma jer vlasnici najboljih dijelova lovišta na našem području su primjerice iz Virovitice. Našim lovačkim udrugama ostala su nizinska lovišta pa je to smanjilo broj turista na području Grubišnog Polja – pojašnjava gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

To je ugrozilo i rad hotela, napomenuo je gradonačelnik Mađeruh, koji je sada zatvoren. No, turizam je nešto na čemu svakako treba pojačano raditi.

– Ove godine smo zato u turizam intenzivnije krenuli. Upravo je završen jedan veliki projekt Rekreacijsko-turističkog kompleksa Bara teškog blizu deset milijuna kuna. To je ujedno i kupalište sa smještajnim kapacitetima te sportskim sadržajima – napominje gradonačelnik.

U svakom slučaju, na prostoru netaknutog prirodnog rezervata, bit će osigurano mnoštvo novih sadržaja. Sve će to uz goste, koristiti i žitelji Grubišnog Polja, a uz lovstvo, zasigurno će se razvijati i drugi oblici turizma.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!