PROPUSNICE U samo dva dana u BBŽ pristiglo 2000 zahtjeva!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prema odluci Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, 23. prosinca u ponoć na snagu stupa odluka o zabrani napuštanja županija prema mjestu prebivališta ili boravišta. Propusnice izdaju županijski stožeri, a odluka ostaje aktivna sve do 8. siječnja 2021. godine. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na izdavanju propusnica radi 20 djelatnika, a otvorena su dva telefona s pet do šest dostupnih linija.
– U dva dana primili smo otprilike 2000 zahtjeva. Preko 700 zahtjeva odobreno je, stotinjak ih je u postupku, a ostatak je odbijen ili je prebačen na Nacionalni stožer. Kao što je poznato, naš županijski stožer, kao i svi ostali, mogu izdati propusnice u samo dvije situacije – za medicinsku skrb i za posao. Odbijeni zahtjevi nisu odbijeni od nas već su samo upućeni onima koji ih mogu izdati. Dali smo priopćenje da se razjasni tko je za što odgovoran, bio je to dosta velik problem jer za dio zahtjeva koji nam je došao ne možemo izdati propusnice za niz djelatnosti. U kontaktu smo s Ravnateljstvom i tek ostaje za vidjeti hoćemo li preuzeti dio propusnica koje oni izdaju budući da je i kod njih velika zagušenost – rekao je župan Damir Bajs.
Postoji dio sugrađana koji nisu u mogućnosti preko interneta poslati zahtjeve, napominje župan.
– Bitno nam je da se svima, u slučaju danog prava, omogući kretanje izvan županije, neovisno znaju li ili ne slati zahtjeve putem interneta. U svakom slučaju, županijske službe rade svoj posao, a u dva dana obradili smo i izdali rješenja za preko 90 posto ukupno izdanih zahtjeva. Isti dan pokušava se sve riješiti – ističe Bajs.
Za izdavanje propusnica građani se mogu javiti od 7 pa sve do 22 sata i to brojeve telefona 043 278 181 i 043 278 182, odnosno na e-mail
propusnice@bbz.hr gdje će se moći i podnijeti zahtjev za e-Propusnicu. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!