POMOĆ SA SVIH STRANA Stradalima ponuđen smještaj u Bjelovaru, a na putu je i humanitarni konvoj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR /PETRINJA – Jutros je iz Bjelovara krenulo šest kombija prepunih pomoći u obliku namirnica, odnosno pitke vode, sanitarnih potrepština, higijenskih i dezinfekcijskih sredstava, deka, konzervi, kruha, tople odjeće i ostalih stvari. Volontere predvodi dogradonačelnica Valna Bastijančić Erjavec.
-Dio su skupili naši građani, dio je iz Caritasa bjelovarsko – križevačke biskupije, dio su donirali župljani, a dio je poslala Gradska uprava Bjelovar – istaknula je Bastijančić Erjavec i dodala kako su u ovome trenutku zastali u Potoku, mjestu 30-ak kilometara udaljenom od Petrinje. Čekaju da se rasčisti situacija i promet na cesti kako bi mogli nastaviti svoj put prema onima kojima je pomoć najpotrebnija.
A koliko je pomoći uistinu važno zna i Bjelovarčanin Mario Pavliš koji je još tokom jučerašnjeg dana ponudio svoju pomoć onima koji su ostali bez krova nad glavom.
-Poslije potresa, kad smo se smirili pogledali smo scene na televiziji koje su bile katastrofalne. Razmišljali smo na koji način možemo pomoći ljudima. A budući da imamo sobe za smještaj, odlučili smo ih staviti na raspolaganje svima koji su ostali bez krova nad glavom – istaknuo je Pavliš.
Upita je bilo, no još nema konkretnog dogovora o dolasku u Veliko Trojstvo, gdje Mario Pavliš nudi smještajne kapacitete. Ponuda i dalje stoji, a činjenica je da ljudi, svjestan je Pavliš, u ovome trenutku najprije žele vidjeti u kakvom stanju su njihovi objekti, mogu li ih popraviti ili pak moraju pomoć potražiti na nekom drugom mjestu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!