POTPORE Gospodarstvenicima i obrtnicima pružena slamka spasa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je ugovore s korisnicima županijskih potpora koji su se javili na Javni poziv za prijavu projekata za korištenje mjera za razvoj gospodarstva i obrtništva. Riječ je o mjerama koje su dogovorene s Gospodarskom i Obrtničkom komorom, s ciljem unaprjeđenja, proširenja i osiguravanja konkurentnosti poslovanja korisnika mjera. Jakov Ćorić, predsjednik Županijske komore BBŽ istaknuo je kako je protekla godina bila godina umijeća za pozitivno poslovanje.

-Nažalost, dobar dio naših gospodarstvenika je u zaista teškoj situaciji gdje nemaju nikakvih primanja, a rashodi i troškovi ostaju – naglasio je Ćorić dodavši kako
očekuje da će se situacija ipak u travnju ili svibnju stabilizirati, no svjestan je kako su potresi dodatno opteretili stanje u gospodarstvu u cijeloj zemlji. Zahvalio je županu Damiru Bajsu što je u teškoj situaciji pronašao način kako pomoći gospodarstvenicima, te smatra kako time šalje jasnu poruku.
Jedna od primateljica županijske potpore je i Mira Rajić koja ima obrt za proizvodnju domaćeg tijesta. Korisnica je mjere sufinanciranja dokumentacije za prijavu obrtnika na Fondove EU.
-Nadam se da ćete i dalje kao Županija imati sluha, da ćete podupirati nas male obrtnike koji želimo rasti i razvijati se, biti konkurentni – kazala je Rajić.
Treba istaknuti kako je Bjelovarsko-bilogorska županija najveći investitor u ovom dijelu Hrvatske s građevinskim investicijama koje će dosegnuti pola milijarde kuna.
-I prošle i ove godine dio gospodarstva, zbog mjera koje su na snazi, uopće ne može raditi, dio radi pod otežanim uvjetima. Ja znam kako se to odražava i na najmanjeg obrtnika i na najveću tvrtku. Stoga je ključno omogućiti da ovu godinu, 2021. iskoriste za oporavak, naglasio je župan Damir Bajs.
Ovim potporama Bjelovarsko-bilogorska županija daje mogućnost građevinarima i srodnim djelatnostima da dođu do posla, osobito sada u vrijeme korona krize.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!