SELEKCIJA U HSS-u Iz stranke izbačen i Boro Bašljan?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na sjednici Predsjedništva HSS-a koja je održana 7. siječnja iz stranke je isključen dio članova, piše portal Hrvatski glasnik. Među njima su navodno predsjednici nekoliko županijskih organizacija, među ostalim i Bjelovarsko-bilogorske, Boro Bašljan. Osim Bašljana, navodno je isključena i Ana-Marija Petin iz Virovitičko-podravske županije, Željko Jakopović iz Požeško-slavonske, Marijan Hohnjec iz Krapinsko-zagorske, potom Mateo Ivanac, predsjednik Sveučilišne organizacije HSS-a, te Vlaho Orepić i Zdravko Dijaković. Riječ je o članovima koji su se otvoreno protivili Beljkovom načinu vođenja stranke te osporavali izbornu Skupštinu stranke održanu u srpnju na kojoj je Krešo Beljak potvrđen za predsjednika. Nju je ipak Ministarstvo uprave potvrdilo u prosincu, zaključivši kako je održana u skladu sa svim propisanim pravilima.

Za komentar navodnog isključenja članova iz stranke telefonski smo zamolili Krešu Beljaka, koji je još nedavno za naš portal kazao kako da neće biti sankcija za njegove neistomišljenike, no danas nam je kratko kazao kako nam ne može dati nikakvu informaciju o navodnim isključenjima.

Boro Bašljan, predsjednik županijske organizacije BBŽ i donedavni član Predsjedništva stranke nam je pak kazao kako o isključenju iz stranke nije službeno obavješten te kako će više informacija o svemu vjerojatno imati idući tjedan.

Neslužbeno doznajemo kako su i prije ovoga Beljakovi oponenti bili spremni na rastanak s HSS-om jer je očito da s predsjednikom stranke ne mogu postići zajednički jezik. Po političkim kuloarima se šuška kako bi se do lokalnih izbora u svibnju trebali okupiti u novoj političkoj stranci.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!