NAKON CIJEPLJENJA PROTIV KORONAVIRUSA Liječnica iz Bjelovara završila na Rebru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kod liječnice iz bjelovarske Opće bolnice nakon primljene doze cjepiva protiv koronavirusa došlo je do reakcije, doznaje portal 24sata.hr. Tu su informaciju portalu su potvrdili i u samoj bolnici.

-Obradi i liječenju se pristupilo simptomatski te je zaposlenica upućena na daljnju obradu u KBC Zagreb kako bi se dodatnim pretragama utvrdio razlog reakcije. Postupak ispitivanja i obrade još nije u potpunosti okončan niti je postavljena konačna dijagnoza te bi bilo vrlo neozbiljno donositi preuranjene i ishitrene zaključke i mišljenja. Tim više što se zaposlenica ne nalazi na obradi u našoj ustanovi te ne raspolažemo relevantnim podacima – kazao je za portal ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. Ali Allouch.

Prema neslužbenim informacijama, kod spomenute liječnice na mjestu uboda se pojavilo crvenilo, a naknadno je razvila i određene neurološke simptome koji su u međuvremenu sanirani te se osjeća dobro. Još se istražuje je li do smetnji došlo zbog cjepiva ili zbog antialergijske terapije koju je naknadno primila.

Prema podacima Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo od prije dva dana, do sada je prijavljeno 60-ak nuspojava na cjepivo protiv koronavirusa, a riječ je uglavnom o blažim reakcijama, kao što su glavobolja, povišena tjelesna temparatura, osip i sl.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!