COVID 19 Opet je porastao broj zaraženih, na snazi su i novi propisi za putnike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA/BJELOVAR – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 40 novih slučajeva bolesti COVID-19. Na području županije trenutno je aktivno 184 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravila je 21 osoba, a na bolničkom liječenju trenutno se nalaze 33 osobe. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod 5542 osobe.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 102 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pojave koronavirusa na području županije ukupno je testirano 17672 osoba.

Danas je na snagu stupila Odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojom se ograničavaju neobvezni dolasci u Hrvatsku, pogotovo iz država u kojima se širi novi soj koronavirusa. Popis tih država donijet će Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a prema putnicima iz tih zemalja primjenjivat će se posebne epidemiološke mjere. Pri ulasku u Hrvatsku putnici iz tih zemalja moraju pokazati negativan PCR test od 48 sati i odredit će im se izolacija od 14 dana. Trenutačno su na popisu Velika Britanija i Južnoafrička Republika.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom.

21 novozaražena osoba s područja je grada Bjelovara, 10 novooboljelih osoba s područja je grada Daruvara, pet novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je na području grada Grubišnog Polja, četiri novozaražene osobe s područja je grada Garešnice, po tri novooboljele osobe s područja su općina Kapela i Nova Rača, po dvije novozaražene osobe s područja su općina Velika Trnovitica i Šandrovac, a po jedna novooboljela osoba s područja je općina Sirač i Rovišće.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 47 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je njih sedam na respiratoru. Na opservaciji je 13 pacijenata.

Preminule su tri osobe s koronavirusom čime dolazimo do 101 preminule osobe od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

U samoizolaciji je u našoj županiji 707 osoba.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!