Japanci su možda neugodni, no mi smo favoriti!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Egiptu je počelo Svjetsko rukometno prvenstvo, po mnogočemu specifično. Zbog epidemiološke situacije nema publike, reprezentacije su u svojevrsnim balonima kako ne bi došlo do zaraze, a koronavirus je nekima i prije početka prvenstva slomio sportske snove. Od nastupa su morali odustati Češka i SAD. Za medalju se bore 32 reprezentacije među kojima i Hrvatska. Među Kaubojima, srećom, nema pozitivnih na koronavirus, a u reprezentaciji se nadaju da će tako i ostati.
-Balon srećom nije pukao, nadam se da će tako i ostati jer je najbitnije sada sačuvati zdravlje – rekao nam je pomoćni trener reprezentacije, Hrvoje Horvat, uspješan rukometaš, sada trener i sin bjelovarske rukometne legende Hrvoja Horvata.
Kauboji ni u dalekom svijetu nisu zaboravili svoje Petrinjce
Hrvatska reprezentacija je općenito u dobrom stanju i u stručnom stožeru se nadaju da će i ozlijeđeni igrači moći ubrzo zaigrati. Uvjeti za trening su dobri, a jedini je problem, kaže Horvat, što je dvorana od hotela u kojem su smješteni udaljena sat vremena, pa će dosta vremena izgubiti na vožnju. Hrvatska je u skupini s Japanom, Angolom i Katarom, a prvi test je sutra s Japanom. Kauboji su izraziti favoriti, ali nema opuštanja.
-Japan je s novim trenerom jako napredovao, to je neugodna momčad, brza, ali za njih bi i bod protiv nas bio velik uspjeh – najavljuje utakmicu Horvat.
Muška rukometna reprezentacija i na ovom Svjetskom prvenstvu ide po odličje.
-Mi kada god igramo, igramo na medalju, ali prvo treba doći do četvrtfinala i ne treba razmišljati unaprijed – poručuje pomoćni trener Horvat.
Kauboji su inače do sada osvojili jedno svjetsko zlato, 2003. u Portugalu kada ih je također vodio Lino Červar, a uz to imaju tri srebra. Kaubojima želimo da se još jednom i uz pomoć bjelovarskog trenera koji je Červarov pomoćnik popnu na svjetski rukometni vrh.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!