DOBAR POČETAK Grad ove godine povećava iznos za novorođenčad

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Prošla je godina, ako je suditi po riječima grubišnopoljskog gradonačelnika Zlatka Mađeruha, osebujna po mnogo čemu. Čelni čovjek Grubišnog Polja usporedio ju je s Domovinskim ratom naglasivši kako ju je trebalo preživjeti. Pojasnio je kako su velik broj planova unatoč svemu realizirali, no svakako je djelovanje lokalne samouprave bilo otežano.
– Posebno je bilo teško gospodarstvenicima koji su bitni segment razvoja svake sredine. Vođeni tim razmišljanjem htjeli smo zajednički podnijeti krizu korone i slabijeg punjenja proračuna. I zbog OPG-ova, poduzetnika i obrtnika odrekli smo se skoro milijun kuna – kaže Mađeruh.
Gradonačelnik Z. Mađeruh
To se vidjelo kroz potpore, ali i poreze, odnosno prireze, a Grad se odrekao i komunalne naknade u jednom dijelu godine čime su htjeli dati do znanja onima koji najteže podnose krizu – da je važno zajedno ju prebroditi. Ništa manje važne nisu niti potpore za najmlađe, djecu i školarce, a ni tu Grad Grubišno Polje nije škrtario. Gradonačelnik je ta izdvajanja opravdao činjenicom da svaka sredina pokušava zadržati mlade i usaditi im ljubav prema rodnom mjestu.
– Između ostalog, bili smo u jednoj velikoj investiciji – adaptaciji i dogradnji dječjeg vrtića koji je sada u konkurenciji za odabir najljepšeg vrtića. Bila je to investicija od 11 milijuna kuna – rekao je Mađeruh.
Paralelno s tim, Grad financira nabavku radnih bilježnica, mapa za sve osnovnoškolce, a po prvi put su ove godine uveli i 1000 kuna jednokratne pomoći za sve srednjoškolce kako bi ih potaknuli da se školuju upravo u Grubišnom Polju.
– Paralelno smo među prvih 10 gradova koji su uveli naknadu za novorođenu djecu, a tu naknadu povećavamo u ovoj godini za 3000, 4000 i 5000 tisuća za prvo, drugo i treće dijete – napominje gradonačelnik.
Iako smatra da taj novac neće ponukati roditelje da imaju djecu, zasigurno će im dobro doći u prvim danima s novim članom obitelji, svjestan je gradonačelnik Mađeruh koji je još jednom istaknuo kako su grad prirodnih resursa koje pokušavaju staviti u funkciju i putem njim omogućiti nova radna mjesta za mlade Grubišnopoljce.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!