IZNENAĐENJE ILI PAK, NE Evo kome će se prikloniti poznati HSS-ovci iz BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Lov na županijske HSS-ovce je počeo, a broj stranaka sa seljačkim predznakom i dalje raste. Donedavni vođa bjelovarsko-bilogorskih HSS-ovaca Boro Bašljan osniva svoj Demokratski HSS i uvjerava kako je većina članstva, uključujući i načelnike općina uz njega. I Dalibor Jurina, povratnik u stranku, a sada povjerenik HSS-a za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, s druge strane također tvrdi da je većina uz originalnu Hrvatsku seljačku stranku. Dok se oni busaju u prsa potporom, mi smo provjerili na čijoj su načelnici strani i tko bi pred lokalne izbore mogao imati prevagu.
Načelnik Nove Rače Darko Knežić za sada ne želi otkrivati kome će se prikloniti, na naš upit je tek kratko rekao “kako to ne bi komentirao”. Karte još ne želi otkrivati ni šefica bjelovarskog HSS-a i bjelovarska dogradonačelnica Valna Bastijančić Erjavec. Upravo je ona početkom prošle godine javno digla glas protiv predsjednika HSS-a Kreše Beljaka nezadovoljna načinom njegove komunikacije. Nadala se, priznaje, da će Ministarstvo uprave uvažiti dokumentirane dijelove o ništetnosti izborne skupštine iz srpnja, ali Ministarstvo je donijelo svoju odluku i što je tu je. Sadašnji Beljakovi potezi u kojima se rješava čelnika županijskih organizacija ne čude ju, ali ističe kako jedan čovjek ne čini stranku, pa tako ni ona. Ističe da ne može govoriti u ime svojih članova. Podsjeća da je nakon prošlog raspuštanja 2017. postala povjerenica bjelovarske organizacije HSS-a i da su ljudi podržali njezino vođenje te da se članstvo povećalo.
-Ne želim izigrati te ljude i sada na ho-ruk donijeti određenu odluku. Prvenstveno se moram sa svim tim članovima posavjetovati, održati sastanak i onda ćemo zajednički donijeti odluku kuda dalje – kaže Bastijančić Erjavec.
Valna Bastijančić Ejavec još ne želi otkrivati karte
Za razliku od Knežića i Bastijančić Erjavec, koji barem za sada ne žele otkriti u kojem HSS-u se vide, načelnik Šandrovca i čelnik tamošnje organizacije Josip Dekalić spremno odgovara gdje nastavlja svoju političku karijeru.
-Mi ćemo se prikloniti Demokratskom HSS-u jer ono što je nama predsjednik ovoga HSS-a napravio štetu u posljednje tri-četiri godine je neprocjenjivo. Ja ne mogu biti s čovjekom koji je onakve izjave davao, koji je uzurpirao stranku. Mislim da svi načelnici koji smo ovdje idemo na osnivanje Demokratskog HSS-a i odlazimo iz ove stranke – kaže Dekalić.
Josip Dekalić već je zauzeo stav kome će se prikloniti
Odakle Jurini informacija da će većina članstva ostati, on to ne zna, nastavlja Dekalić koji po svoj posljednji načelnički mandat ide u novoj stranci i uvjeren je da će na lokalnim izborima Demokratski HSS “prešišati” onog starog.
-Da, da. Pa koga ima HSS osim nas pet načelnika?! I naše članstvo je uz nas, to mi znamo, a mi nemamo što izgubiti – ističe Dekalić koji ističe kako Beljaku ono što je napravio HSS-u ne može oprostiti te kako se on više ne osjeća članom te stranke.
Među dva najdugovječnija HSS-ova načelnika u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji su Branimir Miler, šef Sirača i Ivan Kovačić, načelnik Velikog Trojstva. Onaj kome nikako ne odgovara politika Kreše Beljaka svakako je Branimir Miler.
Branimir Miler Beljaku više ništa ne vjeruje
-S obzirom da se stranka srozala i u takvoj je poziciji u kakvoj trenutno je, ja ne mogu podržati Krešu Beljaka, ići ću u drugu stranku i to je taj Demokratski HSS. Ako vam kažem da od 850 delegata koji su trebali biti na skupštini, njih 650 je protiv Beljaka, mislim da sam vam sve rekao – tako je cijelu situaciju komentirao Miler dodavši kako nema namjeru provjeravati odluku Ministarstva, makar je osobno mislio da će poništiti spornu Beljakovu skupštinu.
-Pitam se gdje je tu pravo i pravda. Jer ako su uz njega samo tri županijska odbora, a svi drugi protiv, kako je mogao dobiti većinu, a dobio je – jasan je Miler koji zadovoljstvo raspletom situacije u HSS ne krije.
HSS-ov Ivan Kovačić cijelu je pak situaciju zaključio na najbolji mogući način, kratko poručivši kako “ide u mirovinu”.
Iskusni Ivan Kovačić svojim je komentarom najbolje dao do znanja što misli o previranjima u HSS-u
-Ne bih komentirao aktualna događanja u HSS-u. Tko još treba ljude koji odlaze u mirovinu? – poručio je kratko Kovačić.(Danijela Mlinac, Martina Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!