KREĆE OBNOVA Novo ruho za đulovačku školu i dvoranu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Tri milijuna i 600 tisuća kuna je vrijedna energetska obnova Osnovne škole Đulovac i njene sportske dvorane za što je potpisan ugovor s izvođačem radova. S obzirom na to da je školska zgrada dama od sedamdesetak godina, obnovu pozdravlja ravnateljica škole Zlatica Kovačić.
-Ona je prvobitno građena 1948. godine, a dograđena je 1964. godine – navodi Kovačić.
Foto: BBŽ
Obnovljena je nakon Domovinskog rata, a 2005. je sagrađena sportska dvorana. Đulovačka škola je u energetsku obnovu ušla zbog velike potrošnje energije, a nakon završetka se očekuje ušteda na energentima od 72 posto. Dobre su to vijesti za 148 učenika i 34 zaposlenika škole, kaže zamjenica predsjednika Školskog odbora Tanja Debeljak.
-Ova energetska obnova za našu školu znači pomak, znači dobrobit učenika i učitelja i ona znači da će nam biti toplije i ugodnije raditi – ističe Debeljak.
Škola i sportska dvorana su 41. i 42. školski objekt u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koji kreće u obnovu od njih pedeset, rekao je za potpisa ugovora župan Damir Bajs.
-Mi ćemo u tih 50 objekata uložiti više od 250 milijuna kuna u četiri godine. Polako završavamo taj ciklus jer je dvadesetak škola već gotovo, a desetak je u izradi – kaže Bajs.
Nakon toga će 90 posto učenika u županiji nastavu pohađati u obnovljenoj školi.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!