Bjelovarske rukometašice i Kauboji na popravnom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kauboji, ali i Ženski rukometni klub Bjelovar danas imaju drugu priliku, a moglo bi se reći i da im je danas Dan D. Petak nije bio dobar rukometni dan, barem što se Hrvatske tiče. Kauboji su u Svjetsko prvenstvo ušli neočekivanim remijem protiv Japana. Znalo se da su Japanci predvođeni iskusnim islandskim izbornikom Dagurom Sigurdssonom neugodna momčad, ali Hrvatska je ipak u utakmicu ušla kao favorit. No, na kraju je jedva u posljednjim sekundama Čupićevim golom iz sedmerca iščupala bod i utakmicu privela kraju rezultatom 29:29. Za to možemo kriviti samo sebe, smatra pomoćni trener Kauboja, Bjelovarčanin Hrvoje Horvat.
-Sigurno nismo bili pravi, ne treba se skrivati i ne treba tražiti isprike. Otvorili smo loše, mislili smo da će netko drugi pobijediti Japan, ali morali smo to sami odraditi. Nismo bili dobri u kontaktu, prvih 15-ak minuta nismo napravili faul, a ako je išta pozitivno to je što smo se ipak uspjeli iščeprkati iz minusa od šest golova i dovući do boda i na kraju možemo biti zadovoljni i neriješenim – iskren je Horvat.
Ipak, lošiji start nije razlog za alarm, a dobro je što se i iz njega može izvući pouka.
-To je bila dobra opomena i u pravo vrijeme jer još uvijek ovisimo sami o sebi i imamo vremena ono što nije dobro popraviti. Treba skupiti glave, znamo kako trebamo izgledati, želimo li pobjeđivati moramo igrati s emocijom i Hrvatska mora biti ratnički nastrojena – ističe pomoćni trener reprezentacije.
Priliku za popravak dojma Kauboji imaju večeras od 18 sati protiv Angole koja je u prvoj utakmici s 30:25 izgubila od Katara. Hrvatska tu mora u prvom redu gledati sebe i svoju igru.
-Ključno je da mi budemo pravi i da budemo onakvi kakvi možemo biti i kakve nas navijači žele gledati. S pravim stavom i dobrom obranom bi tu utakmicu morali pobijediti. Angola će sigurno uzeti ono što im damo, pa se moramo dovesti na razinu koja priliči hrvatskoj reprezentaciji – kaže Horvat.
Po dobar rezultat danas idu i rukometašice Bjelovara koje su u petak u EHF Kupu od grčkog PAOK-a izgubile s 28:21. Danas od 16 sati igraju uzvratnu utakmicu također u Grčkoj u kojoj će pokušati preokrenuti rezultat.
FOTO ŽRK Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!