Danska bi mogla biti ključna, no respektiramo sve protivnike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon “klimavog” početka Svjetskog rukometnog prvenstva, remija s Japanom i polusatne muke s Angolom, Kauboji su u posljednjoj utakmici prvog kruga s 26:24 nadigrali Katar i tako se osvetili za poraz na Olimpijskim igrama 2016., ali i prenijeli važna tri boda. No, i na toj se utakmici pokazalo da nema lakog protivnika.
-Bila je teška utakmica i sve što smo predvidjeli se i dešavalo na terenu. Njihova dva najjača igrača su nam zadavala probleme, ali ostali smo pribrani, agresivni i čvrsti u obrani, u ključnim trenucima nas je podržao golman i ipak nakon šokantnog otvaranja idemo s prve pozicije u taj drugi krug – rekao je iz Egipta pomoćni trener hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat.
FOTO: HRS
Vremena za opuštanje nema jer već danas od 18 sati rukometaši igraju prvu utakmicu drugog kruga s Bahreinom. On na tablici stoji najlošije, na papiru je najlakša ekipa, ali to ne znači ima mjesta za opuštanje.
-Lakog protivnika nema, najbolje nam je to pokazao Japan, pa čak i Angola u prvom poluvremenu tako da maksimalno respektiramo Bahrein koji je pobijedio Katar u kvalifikacijama za Olimpijske igre i to u Kataru, tako sigurno i oni imaju neku svoju računicu po kojoj nas žele pobijediti i moramo utakmici pristupiti maksimalno ozbiljno – jasan je Horvat.
Nakon Bahreina slijede utakmice s Argentinom koja je također neugodan protivnik koji je na prijašnjim prvenstvima znao iznenaditi i s Danskom koja ide po obranu naslova i upravo bi se taj duel mogao pokazati ključnim.
-Ako će sve ići po planu ta utakmica će odlučivati o prvom mjestu i s koje pozicije ćemo startati u četvrtfinalu što je i ključ cijelog turnira – ističe pomoćni trener Kauboja.
Za razliku od prvog kruga kada su od hotela do dvorane putovali sat vremena što je dijelom bilo i iscrpljujuće, sada je put ipak nešto kraći, ali to nije presudno, napominje Horvat.
-Prebacili smo se u Kairo, hotel je na jedno pola sata do 45 minuta do dvorane tako da ćemo malo manje energije i vremena trošiti na put, ali kako je nama tako je i drugima i ne treba se previše žaliti, treba izvući maksimum iz svake utakmice i onda neće biti problema ni s putovanjima – iskren je Horvat.
Vi doputujte jedino do grickalica i navijačkih rekvizita i od 18 sati navijajte za Kauboje.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!