PREKRŠILI MJERE Zatečeni nogometaši na treningu i ekipa u fitness centru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarska policija je izvijestila kako je jučer, oko 16.10 sati u okolici Bjelovara, na pomoćnom nogometnom igralištu III Hrvatske nogometne lige sjever, zatečen je trener te 16 igrača jednog nogometnog kluba koji su imali kondicijski trening kao i član uprave kluba koji je bio prisutan treningu. Tom prilikom utvrđeno je da treningom krše Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 tako da protiv pravne osobe nogometnog kluba slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.
Istog dana, postupajući po dojavi o radu jednog fitness centra u Bjelovaru, obavljen je nadzor kojom prilikom je u prostoru tog fitness centra zatečen 36-godišnji vlasnik i 10 osoba koje su koristile usluge fitness centra. Svi zatečeni su se nakon obavljenog nadzora udaljili. Zbog nepoštivanja Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja protiv pravne osobe fitness centra slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.
Novčanom kaznom u iznosu od 10 do 40 tisuća kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba nogometnog kluba i fitness centra jer nisu poštivali zabranu ili ograničenje održavanja javnih događanja i/ili okupljanja, dok će se odgovorna osoba u pravnoj osobi kazniti novčanom kaznom u iznosu od 5 do 10 tisuća kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!