RAT PRIOPĆENJIMA Tko upravlja medijima i guši medijske slobode?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Da se predizborna kampanja na području Bjelovarsko-bilogorske županije polako zahuktava, svjedoči i današnji rat priopćenjima na relaciji HDZ-Damir Bajs. Nakon što su se HDZ-ovci jutros osvrnuli na pojedine medijske analize njihova isticanja četvero svojih ljudi koji su ušli u uži krug kandidature za mjesto župana, zaključivši kako se Bajs uplašio potencijalnih protukandidata, stiglo je reagiranje iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

-HDZ Bjelovarsko-bilogorske županije u svom priopćenju za medije istaknuo je da ih brinu analize, procijene i kritike vezane uz predstojeće lokalne izbore koje su objavljene u više lokalnih medija. Potpuno je jasno da mediji mogu kritizirati i kritiziraju župana i njegov rad,  ali isto tako ta činjenica i mogućnost kritike odnosi se i na HDZ. Iz priopćenja županijskog HDZ-a potpuno je razvidno da se oni na tu činjenicu teško mogu priviknuti, a trebali bi, kao i svi mi na političkoj sceni. Što se izbora za župana tiče jedinu pravu i završnu riječ kao i uvijek do sada daju birači, a temeljem vjerujemo rezultata svakog od nas. Stoga medije treba pustiti da rade svoj posao – poručili su HDZ-u u priopćenju iz Kabineta župana.

Nije trebalo dugo čekati novu reakciju iz županijske organizacije HDZ-a.

-Raduje nas činjenica da smo svojim priopćenjem uspjeli na kraju mandata aktualnog župana promijeniti njegovu odnos prema slobodi medija, odnosno konačno je „dopustio“ i to javno objavio da mediji mogu kritizirati i njegov rad. Nadamo se, čak štoviše, očekujemo da će se župan sada i ispričati novinarki jednog lokalnog portala kojoj je zabranio snimanje županijske skupštine, čiji je rad, usput budu rečeno, javan. Jer javnost će, odnosno birači kako kaže župan, imati jedinu pravu i završnu riječ – stoji u priopćenju koje potpisuje tajnik ŽO HDZ-a BBŽ Silvestar Štefović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!