SKANDALOZNO Sisačka katastrofa adut u kampanji Ikić Baniček

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SISAK – ‘Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100 % državne obnove!’ Tekst je to koji stoji uz veliku fotografiju sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček na jumbo plakatima koju su osvanuli u Sisku i okolici. Iako je posljednjih dana demantirala političke protivnike koji su je optuživali da kroz javne nastupe vezane uz potres na području Banovine prikuplja jeftine političke bodove, spomenuti plakati demantiraju samu Ikić Baniček te nameću pitanje koliko je umjesno na ovakav način, koristeći katastrofu koja je pogodila njezine sugrađane, poentirati navodne političke zasluge. Iako je 100-postotna obnova Siska osigurana amandmanom koji je u Saboru u srijedu podnio HDZ, istina, nakon pritiska oporbe, sisačka gradonačelnica očito to drži isključivo svojom zaslugom.

Posljednjih nekoliko tjedana, od početka katastrofe na Banovini, Ikić Baniček u medijima je otvoreno kritizirala aktualnu vlast, tvrdeći kako je sustav pomoći na potresom pogođenom području izostao. Posebno su u javnosti odjeknule njezine kritike Zakona o obnovi nakon potresa, koje je ministar graditeljstva Horvat nazvao neutemeljenima te je prozvao Ikić Baniček zbog prikupljanja političkih poena. I iz HEP-a su joj pak zamjerili jer je tvrdila da ta državna tvrtka ne želi osloboditi plaća režija sve stanovnike na području Sisačko-moslavačke županije, poručivši joj kako takav stav nimalo ne koristi stanovnicima potresom pogođenog područja.

Bit će zanimljivo čuti što o ‘plakatiranju’ Siska misle u SDP-u, odnosno hoće li se ograditi od tog, u najmanju ruku, moralno upitnog čina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!