Hrvoje Horvat otkrio vidi li se kao novi izbornik Kauboja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Lov na svjetsku rukometnu medalju za Hrvatsku je završen. Kaubojima je san o medalji razbila Danska koja je ih je u posljednjoj utakmici drugog kruga deklasirala sa 38:26 i poslala kući prije četvrtfinala. No, rukometaši cijelog prvenstva u Egiptu nisu igrali na očekivanoj razini, sa čim se slaže i pomoćni trener Hrvoje Horvat.
-Kroz cijeli turnir smo se mučili, tražili, krpali i jednostavno nismo uspjeli doći do razine igre koja bi bila na nivou Svjetskog prvenstva i to nam se na zadnjoj utakmici pokazalo u punom obujmu – iskren je Horvat.
Za sve uzroke blijedog izdanja je potrebna detaljna analiza, ali treba uzeti u obzir i činjenicu da Hrvatska nije nastupila u najjačem izdanju. Duvnjak se tek oporavio od koronavirusa, ozlijeđeni su bili Cindrić, Karačić i Stepančić, a njihov bi se izostanak osjetio u igri svake momčadi. No, to ne smije biti alibi.
Na raspolaganju igračima u svakom trenutku
-Treba vidjeti što smo mogli bolje i bez njih, koji segmenti igre su bili ispod razine. Jedno loše prvenstvo nije toliko tragično ako izvučemo iz njega prave pouke jer nam se onda takve stvari više neće događati – poručuje pomoćni trener rukometaša.
Puno se pričalo i o uvjetima u Egiptu. Želučani problemi su pokosili Sloveniju, Hrvatsku, Dansku, ali ni na te se probleme ne možemo “vaditi”, smatra Horvat.
-Postoje te bakterije i virusi na koje naš organizam nije naviknut. Pazili jesmo, ali teško je ne doći u kontakt s tim. Uvjeti su bili jednaki za sve, nije nam odgovaralo što smo morali putovati sat vremena do treninga, ali ne trebamo plakati i tražiti izgovore – ističe Hrvoje Horvat.
Kauboji će ostatak Svjetskog prvenstva pratiti ispred malih ekrana, a tko će se okititi najsjajnijom medaljom je u ovom trenutku teško prognozirati.
-Danci su pokazali moć, širinu kadra. Igraju jako dobro, a oni su i aktualni svjetski prvaci. Francuzi su se digli i igraju jako dobro, tako da ne bih sada nikoga favorizirao. Odlučivat će jedna lopta i dobar dan pojedinca – procjenjuje bjelovarski strateg.
Hrvatski rukometni savez sada pak mora odlučiti tko će na klupi naslijediti Linu Červara. Kao jedan od kandidata se spominje upravo Hrvoje Horvat koji ne krije da se vidi u toj ulozi.
-Sigurno je da sam spreman, da jako dobro znam ekipu iznutra, znam koja je problematika. Savez je u mene uložio posljednjih osam godina kroz kadetska i juniorska europska i svjetska prvenstva, a i sada sam na trećem prvenstvu bio Červarov pomoćnik. Ja sam spreman, imam znanje, imam želju, volju, viziju, ideju i sada je na Savezu da odluči u kojem smjeru će se dalje ići – otkriva svoju želju Horvat.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!