STRAVA Bacio bombu na djelatnike HEP-a, jednom se liječnici bore za život

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Nezapamćena nesreća dogodila se jutros u Pakracu. Kako su izvijestili iz Policijske uprave Požeško-slavonske oko 9.19 sati u Ulici Jana Žiške, muškarac je iz kuće bacio eksplozivnu napravu na trojicu muškaraca djelatnika HEP-a.

-Tom prilikom su 52-godišnjak i 55-godišnjak ozlijeđeni i prevezeni u bolnicu u Pakrac radi pružanja daljnje liječničke pomoći, dok je treći muškarac starosti 53-godine naknadno zatražio liječničku pomoć. U eksploziji je došlo do oštećenja susjednih kuća – stoji u policijskom izvješću.

71-godišnji muškarac koji je bacio bombu na zaposlenika HEP-a koji su došli isključiti struju naknadno je uhićen. Kako doznaje Dnevnik.hr, jedan od ozlijeđenih muškaraca teško je ozlijeđen te se liječnici u pakračkoj bolnici  bore za njegov život.

O incidentu su se oglasili i iz HEP-a.

-Dana 27. 1. 2021. oko 9:15 tri radnika HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., Elektre Križ napadnuti su eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu.

Dva radnika su u napadu zadobila tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoć. Više informacija o okolnostima samog događaja moći ćemo dati nakon završetka policijskog očevida.

Uprave HEP-a d.d. i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao.

Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika – stoji u HEP-ovom izvješću.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!