DEMOKRATSKI HSS Evo tko će biti čelni ljudi stranke koja starta sutra!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA/BJELOVAR – Demokratski HSS, politička platforma koji čine uglavnom bivši, ali i aktualni članovi HSS-a koji su nezadovoljni politikom vodstva ‘starog’ HSS-a, od sutra bi i službeno trebala početi nastupati kao stranka. Osnivačka skupština održat će se u Koprivničkom Ivancu, a očekuje se dolazak članova iz čitave Hrvatske. Kako neslužbeno doznajemo, za predsjednika stranke trebao bi biti izabran Mateo Ivanac koji je u HSS-u obnašao dužnost predsjednika Sveučilišne organizacije, a iz stranke je izbačen nedavno, zajedno s još nekoliko predsjednika županijskih organizacija. Među njima je bio i predsjednik ŽO HSS-a BBŽ Boro Bašljan koji bi u novom, Demokratskom HSS-u, trebao biti drugi čovjek, odnosno zamjenik predsjednika. Na izbornoj skupštini trebalo bi biti imenovano i petero potpredsjednika, među kojima je Valna Bastijančić Erjavec, donedavna predsjednica bjelovarske gradske organizacije HSS-a.

Osim bivših članova HSS-a, koji su već i tehnički isključeni iz stranke ili su se sami povukli iz njega, na osnivačkoj skupštini bit će, doznajemo, i onih koji i dalje imaju člansku iskaznicu HSS-a. Među njima je i aktualni zamjenik predsjednika ŽO HSS-a BBŽ Ivan Beljan.

-Planiram ući Demokratski HSS-a jer sam jedan od inicijatora te priče, i tu nema nikakvih zapreka. No, i dalje ostajem član HSS-a. Ta stranka treba voditi brigu o tome hoće li me isključiti jer sam ušao u neku novu stranku, no ja se sam nikada neću ispisati iz HSS-a – kazao nam je kratko.

Takvih slučajeva je, doznajemo, više. Valjanost sutrašnje izborne skupštine Demokratskog HSS-a treba potvrditi i Ministarstvo uprave, a tek će se vidjeti hoće li do tada, kada stranka i službeno smije početi s radom, dio takvih članova iz ‘starog’ HSS-a biti isključen ili ga napustiti sam.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!