Ovo je kolonijalno imenovanje, razočaran sam!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – KOprivničko-križevačkom županu darku Korenu nije najbolje ‘sjelo’ imenovanje Martine Dalić predsjednicom Uprave Podravke. Nakon što je taj izbor jučer i službeno potvrdio Nadzorni odbor, Koren se oglasio priopćenjem.

-Iznenađen sam takvom odlukom suvlasnika jer do zadnjeg dana to kadrovsko rješenje nije bilo u opticaju. Kao predstavnici lokalne zajednice željeli smo da na čelo Podravke dođe kompetentna osoba koja se dokazala u sektoru prehrambene industrije  i poznaje sustav Podravke te koja dolazi iz ovog područja. Država je kao pretežiti vlasnik udjela Podravke predložila gospođu Dalić i to je za nas iznenađenje, a za mene osobno i razočaranje. Evidentno je da na odluku ne možemo utjecati, no Podravka mora biti u suživotu sa gradom i županijom i cijelom lokalnom zajednicom. Od predsjednice Uprave moramo tražiti i neke  odgovore jer Podravka nije specifična gospodarska priča koju možemo sagledavati samo kroz prizmu strateški važnog poslovnog subjekta, nego je moramo promatrati kao kohezivni faktor kroz povezanost s ljudima koji već 70 godina žive s Podravkom i koja ima izniman značaj u lokalnoj zajednici – poručio je Koren, dodajući kako se nada da će nova predsjednica Uprave uvažavati mišljenje i interese lokalne zajednice jer je Podravka predvodnica gospodarskog razvoja toga kraja.

FOTO: Ministarstvo gospodarstva

-Postavit ćemo pitanje što se planira s udjelom države u kompaniji u kontekstu možebitnog neprijateljskog preuzimanja. Uz to, nisam čuo plan razvoja kompanije, a niti razmišljanje o podizanju materijalnih prava radnika. Ovo je kolonijalni pristup imenovanju i nadam se da će vrijeme pred nama opovrgnuti sve negativne osjećaje koji imamo nakon ovog odabira – istaknuo je Koren.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!