Među vanjskim članovima i stručnjaci iz BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vanjske suradnike dobila su ovih dana 24 saborska radna odbora, a u nekoliko njih našli su se i predstavnici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Tako je u saborski Odbor za zdravstvo ponovno ušao Bjelovarčanin Mario Gazić, kao predstavnik Hrvatske komore medicinskih sestara. S obzirom da je već odnašao istu dužnost, zna što ga očekuje.

-Vanjski članovi Odbora sudjeluju na svim sjednicama te se mogu uključivati u rasprave, jedino što nemaju pravo glasa. Mogu reći kako se ranije glas nas vanjskih članova uvažavao i zaista smo imali priliku prezentirati probleme u zdravstvu, kad je na čelu odbora bila dr. Ines Strenja imali smo često i tematske sjednice. Zaista smo na puno načina nastojali i javnost i politiku senzibilizirati za probleme u zdravstvu – kaže Gazić, dodajući kako je, s obzirom na trenutne okolnosti, popis tema o kojima bi se trebalo razgovarati na nadolazećim sjednicama Odbora podugačak te uvjeren kako članovima na tim druženjima neće biti nimalo dosadno.

A dosadno ne bi trebalo biti niti na sjednicama saborskog Odbora za turizam čijom vanjskom članicom je postala Daruvarčanka Snježana Sabo. Sabo ima dugogodišnje radno iskustvo upravo na području turizma, a na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu završila je specijalistički program poduzetništva upravo u području zdravstvenog turizma. Kaže kako joj prijedloga za sjednice Odbora neće nedostajati jer su smjernice za jačanje turizma, prvenstveno kontinentalnog u središnjoj Hrvatskoj sastavni dio programa Kandidacijske liste Vladimira Bileka, koju Sabor zastupa i u daruvarskom Gradskom vijeću.

-U ovom trenutku treba napraviti jednu ozbiljnu analizu svega onoga što mi imamo, održati niz sastanaka kako bismo vidjeli ima li netko od postojećih dionika možda za ponuditi nešto novo, kakvih problema imaju, što ih opterećuje i kasnije to iskomunicirati u Zagrebu – kaže Sabo, dodajući kako su potencijali kontinentalnog turizma ogromni, a turistički sadržaji, za razliku od onih na obali, dostupnih svih 12 mjeseci u godini. Sve to bi Sabo trebala uskoro potanko objasniti ekipi u Saboru.

Još jedan Daruvarčanin našao se u Saboru. Riječ je predsjedniku Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladenu Novoselu koji je imenovan u saborski Odbor za gospodarstvo. Vanjskim članom Odbora za lokalnu politiku i regionalnu samoupravu imenovan je pak načelnik Općine Rovišće i dopredsjednik Hrvatske zajednice općina Slavko Prišćan.

-Cilj mi je, prije svega, promicati interese svih općina u Hrvatskoj, a posebno bih tu spomenuo našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju u kojoj je i posljednje vrijeme premalo ulagalo te se na razne načine moramo boriti kako povući sredstva da bismo bili uspješniji – kaše Prišćan. Tome bi trebala pridonijeti i njegova nova uloga. Rovišćanski načelnik dobro je upoznat s problemima koji muče lokalnu i regionalnu zajednicu, a kao ključne ističe neravnomjerna ulaganja u pojedine dijelove Hrvatske i protupožarnu zaštitu te drži da bi na tom području veći utjecaj trebali imati načelnici odnosno Općinska vijeća.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!