Promijeni stranački dres, pa u utrku za načelnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Kako smo pisali jučer, u Velikom Trojstvu čak šestero kandidata želi načelničko mjesto. Dok najdugovječniji načelnik te općine, Ivan Kovačić, još razmišlja hoće li u mirovinu (na što ga poziva i njegov nećak i sam s načelničkim ambicijama), red potencijalnih kandidata je poduži.
U posljednjem mandatu kandidat DB Nazavisne liste, Marko Kutanjac, sada se za lokalne izbore priprema uz podršku HSLS-a.
-Da, imam podršku predsjednika HSLS-a Daria Hrebaka, no još uvijek smo u pregovorima i još uvijek konačna lista za izlazak na izbore nije sastavljena. Tako da ne mogu u ovome trenutku potvrditi hoću li ja biti kandidat za načelnika. U svakom slučaju, vrijeme je za mlade ljude i smjenu generacija koja se događa i u drugim dijelovima županije – kazao je Kutanjac čiji nekadašnji stranački kolega Nikola Brkić, također mijenja stranku. No, gdje se on od DB Nezavisne liste odmetnuo, nije nam htio službeno potvrditi.
-Da, bit ću na listi i pokušat ću nešto napraviti u Velikom Trojstvu jer prostora za poboljšanje itekako ima. I sad je trenutak za to. No, još uvijek nije vrijeme za otkrivanje karata, kao ni hoću li biti kandidat za načelnika – kazao je Brkić koji je, podsjetimo, četiri mandata bio HSS-ov vijećnik županijske skupštine, a mandat prije toga bio je u vijeću Velikog Trojstva. Posljednjih četiri godine njegovo ime stoji na listi DB Nezavisne lista u Velikom Trojstvu, a do te suradnje je, tvrdi i sam Brkić, došlo ishitreno, makar je ona bila, kako kaže, korektna i solidna. Iako u kuloarima saznajemo da bi upravo Brkić mogao biti SDP-ova uzdanica na nadolazećim izborima, on sam to nije želio potvrditi.
Jedini pak, dosadašnji službeni SDP-ov član u Općinskom vijeću, Tomislav Bedeković, promijenio je stranačku košulju i to u onu Demokrata. Za pojašnjenje smo kontaktirali potpredsjednicu Demokrata Bojanu Hribljan.
-Da, Tomislav Bedeković je u Demokratima. Budući da on nije zainteresiran, mi nećemo imati svojeg kandidata za načelnika, no znamo koga ćemo podržati, a koga nećemo. Zasigurno će to biti netko iz lijeve opcije, a sigurno ne HDZ ili DP, potvrdila je Hribljan.
Za razliku od njih, HDZ će i ovoga puta na izbore izaći sa svojim kandidatom za načelnika. No, tko će on biti, još ne žele otkriti.
-Još uvijek su dogovori u tijeku, kazao nam je HDZ-ov Krešimir Vukoša koji se i ranije kandidirao za tu funkciju i čije ime se opet spominje.
A spominje se ovoga puta i kandidat Domovinskog pokreta. Potvrdi da bi te priče mogle biti istinite ide u prilog i nova Facebook stranica naziva DP Veliko Trojstvo, no tko se iza nje krije, malo tko u Velikom Trojstvu zna. Dubravka Dragašević, predsjednica podružnice Domovinskog pokreta BBŽ kazala nam je da još uvijek ne može otkrivati imena potencijalnih kandidata DP za vijeće, kao ni za načelnike, gradonačelnike ili župana.
D. Dragašević i Miroslav Škoro
Ono što mi sa sigurnošću možemo u ovome trenutku zaključiti jest da će nadolazeći lokalni izbori u Velikom Trojstvu biti pikantni. I to ne samo zbog pojave dviju novih političkih opcija, već zbog promjene političkih košulja kod čak tri potencijalna kandidata za načelnika, kao i činjenice da bi se sučeliti mogli stric, kao jedan od najdugovječnijih načelnika koji ima puno političkih utakmica u nogama, i nećak koji smatra da je vrijeme za nova politička lica.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!