Čazmanci prijavili opremanje sportskog balona

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – U poboljšanje sportske infrastrukture kreće Čazma. Grad i Razvojna agencija Čazma su tako prijavili projekt rekonstrukcije i opremanja sportskog balona na sportskim terenima, navodi gradonačelnik Dinko Pirak.

– Imamo krasan teren s nogometnim stadionom, nekoliko teniskih terena na otvorenom. Tu je i ta balon-dvorana koja je čvrste konstrukcije – kaže Pirak.

Međutim, pokrov te balon-dvorane treba promijeniti jer se on s vremenom ošteti.

– Radi se o ceradi koja je dotrajala i zato bismo sada išli u renoviranje tog objekta. Pokrov bismo zamijenili nečim što bolje priliči i što bi moglo donijeti uštede na energiji budući da se taj objekt može i grijati – navodi čazmanski gradonačelnik.

Uređenje čazmanske balon-dvorane je vrijedno milijun i 200 tisuća kuna, a Pirak se nada da će 750 tisuća uspjeti dobiti od Ministarstva sporta. Uređenjem i opremanjem te dvorane Čazma želi što više djece i mladih uključiti u sportske aktivnosti, a ona ima i dodatnu svrhu. Naime, ondje se trenutno služe mise jer se crkva svete Marije Magdalene obnavlja nakon potresa od kraja prošle godine u kojem je oštećena. (D.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!