„Zeleni“ u BBŽ okupljaju poznata imena za juriš na sve gradove, desetak općina i županiju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vojsci kandidata za načelnike, gradonačelnike, ali i župana na nadolazećim izborima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji trebali bi se pridružiti i akteri okupljeni pod okriljem manje političke stranke Zeleni forum. Siniša Gajić iz Foruma nam je potvrdio kako, uz dosadašnji politički angažman na području Sisačko-moslavačke županije, njegova stranka ima pretenzije prošiti djelovanje na područje Bjelovarsko-bilogorske županije, gdje su našli potencijalne partnere s kojima, prije svega, dijele stavove i ideje vezane uz razvoj privrede.

-Istina je, razgovarali smo s nekim ljudima na području Bjelovarsko-bilogorske županije koji su zainteresirani za suradnju, no ništa još nije definirano. Ovih dana nastavljamo razgovore, a konkretnije informacije imat ćemo početkom idućeg tjedna – kazao nam je Gajić.

Kako doznajemo, oko spomenute priče na ovom su se području okupili manje-više poznati akteri s lokalne političke scene koje smo ranije viđali u drugim strankama s kojima su raskrstili zbog mimoilaženja u mišljenjima i stavovima. Drugim riječima, riječ je o ekipi koja se nada da bi upravo bivšim strankama i partnerima mogla oduzeti dio glasova i zakomplicirati planove. Ukoliko dođe do dogovora, bez dijela kolača u BBŽ tako bi mogli ostati veći „igrači“ s lijeve strane političkog spektra jer, doznajemo, novu struju čine uglavnom nekadašnji članovi SDP-a, Nezavisne liste Damir Bajs, HSS-a i Nezavisnih seljaka Hrvatske. Dobro upućeni izvor nam otkriva kako ova šarolika ekipa priprema liste za vijeća i kandidate za gradonačelnike u svih pet županijskih gradova i desetak općina. Sastavljaju i listu za Županijsku skupštinu, a imaju i kandidata za župana.

Među njima je i Garešničanin Siniša Glavaš koji je već istaknuo kandidaturu za čelno mjesto u Garešnici kao nezavisni kandidat. Potvrdio nam je kako je moguće da ga u utrci za mjesto gradonačelnika podrži spomenuta nova struja.

-Ponuđena mi je suradnja i podrška te razgovaramo o mogućnosti zajedničkog izlaska na izbore. Imamo više zajedničkih ciljeva, kao što su razvoj poljoprivrede, veća briga za socijalno ugrožene građane, stvaranje uvjeta za zapošljavanje i ostanak mladih ljudi, izgradnja domova za stare i slično – nabraja Glavaš. Iskreno priznaje kako je očekivao kako će mu glavni partner i podrška na izborima biti stranka Damir Bajs NL s kojom se surađivao posljednje četiri godine, no čini se kako do toga ipak neće doći pa Glavaš razmišlja o tome da se stavi na raspolaganje drugima te tako „zapari“ još uvijek aktualnom koalicijskom partneru.

-Damir Bajs i ja smo razgovarali o suradnji, još prije nekoliko tjedana mi je načelno rekao da će me podržati za gradonačelnika Garešnice, no kasnije se nije javio. A do izbora je još samo 60 dana. No, dobro. Žao mi je ako netko od mojih dosadašnjih partnera nije prepoznao moj dosadašnji angažman – kaže Glavaš.

Da pregovara s istom ekipom potvrdio nam je i Tihomir Štimac koji je ranije bio angažiran u politici kao povjerenik Zelene liste Nenada Matića za Bjelovar. Priznaje kako mu je ponuđeno da se uključi u izbornu utrku s novom opcijom.

-Inicijativa postoji, razgovaramo, no više informacija imat ću za nekoliko dana – kazao nam je Štimac.

Na listama koje bi trebali predvoditi „zeleni forumaši“ trebala bi se naći još neka poznata imena. Kako doznajemo, u pregovore su uključeni neki bivši općinski načelnici, potom aktualni članovi SDP-a koji su nezadovoljni trenutnom politikom svoje stranke, uključujući i pojedince na koje je SDP računao kao na kandidate za čelna mjesta u nekim općinama. Suradnja je, doznajemo, ponuđena i nekolicini Bajsovih „aduta“ na prošlim parlamentarnim izborima, predstavnicima „seljačkih“ opcija, ali i nekim uspješnim lokalnim poljoprivrednicima i gospodarstvenicima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!