Tko može ugroziti vladajući HDZ i Prišćana u Rovišću

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jedna od najnezanimljivijih općina kad se o lokalnim izborima radi svakako je i najveća općina Bjelovarsko-bilogorske županije – Rovišće. U protekla dva biranja rezultat se gotovo ne mijenja: HDZ osvaja oko 70 posto, Slavko Prišćan kao njihov kandidat za načelnika oko 80 posto, HSP i SDP su izjednačeni s oko 10 posto potpore, a na proteklim izborima u Općinsko je vijeće ušao i prosvjedni Živi zid.

Što bi se moglo promijeniti na ovim izborima? Prišćan ide po novi mandat, unutar stranke nema sukoba, općina se s pravom smatra jednom od najuspješnijih ne samo u županiji pa HDZ očekuje slične rezultate kao i do sada.

Boško Girtšal iz SDP-a najavljuje listu svoje stranke za općinsko vijeće, ali ne razmišljaju o svom kandidatu za načelnika: „Kod nas je situacija već dulje vrijeme nepromijenjena, ljudi koji izađu na izbore izjašnjavaju za desne stranke i mi smo tu gdje jesmo,“ kaže pomalo rezignirano Girtšal svjestan da na lokalne izbore ne izlazi gotovo 70 posto birača.

Jedina novost u odnosu na izbore do sada je pojava Domovinskog pokreta.

-Mi nećemo pod svaku cijenu trošiti ljude za načelnička mjesta ako procijenimo da nema realne šanse za pobjedu ili barem ulazak u drugi krug, rekla nam je Dubravka Dragašević, predsjednica Županijske organizacije DP-a. Dodaje da ima podatke o brojnim simpatizerima u svim općinama pa tako i Rovišću te da će članovi stranke odmjeriti snagu listom za općinsko vijeće.

S obzirom na raskol u Živom zidu i značajan pad rejtinga na nacionalnoj razini pitanje je i kome će prosvjedni glasovi i hoće li uopće ti birači izaći na izbore.

Aktualni načelnik Slavko Prišćan mirno očekuje izbore: „Iza mene su dva mandata s rezultatima vidljivim svakome, i onima koji žive u našoj općini, a i onima koji nas samo posjećuju. Rast društvenog standarda je neprekidan, imamo novi vrtić, Kulturni centar, pri kraju je i novi dom za vatrogasce…,“ nabraja Prišćan samo ključne projekte koje je ostvario sa svojim timom.

Vjerojatno zbog toga moglo bi se dogoditi da na ovim izborima bude jedini kandidat za načelnika. Iako, kampanja još službeno nije ni započela.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!