Stigla registracija za Demokratski HSS, dolaze ponude za svih strana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ministarstvo pravosuđa i uprave i službeno je upisalo u registar stranaka Demokratski HSS kao političku stranku, odnosno ‘amenovalo’ zaključke s osnivačke skupštine koja je održana krajem siječnja. Dok su čekali registraciju, pojedincima okupljenima oko nove političke platforme telefoni ovih dana nisu prestajali zvoniti. Čini se kako bi ih uz sebe na nadolazećim izborima voljeli imati i veliki i mali, što i ne iznenađuje, s obzirom da su se oko D-HSS-a okupili uglavnom dobro poznati političari, s izgrađenim karijerama. Mahom bivši HSS-ovci koji su tu stranku napustili zbog neslaganja s aktualnim vodstvom.

U BBŽ su to općinski načelnici Boro Bašljan, koji je imenovan zamjenikom predsjednika D-HSS-a, potom Branimir Miler, Josip Dekalić, aktualna bjelovarska dogradonačelnica Valna Bastijančić Erjavec, koja je izabrana i za potpredsjednicu D-HSS-a, i drugi. Upravo nam je Bastijančić Erjavec potvrdila kako se „demokratski seljaci“ ozbiljno pripremaju za nadolazeće izbore, no u kojem aranžmanu će izaći pred birače, još nije odlučeno.

-Suradnju nam je ponudilo više stranaka, od HDZ-a i HSLS-a, do Zelenog foruma, Akcije mladih, Stranke penzionera. Bilo je i razgovora s pojedincima, no nikakva konkretna odluka još nije donesena. Naime, još uvijek čekamo potvrdu o registraciji stranke koje je već trebala stići, a o tome uvelike ovisi kako ćemo izaći na izbore – rekla nam Bastijančić Erjavec dok registracija još nije stigla.

Dodaje kako su i njoj samoj, u razgovorima s određenim strankama, ponuđene određene funkcije, među ostalim i mjesto kandidatkinje za gradonačelnicu Bjelovara, ali i zamjenice župana. Konačna odluka o tome, ali i nastupu u drugim gradovima i općinama, bit će donesena uskoro jer nemaju što čekati sada kada ih je Ministarstvo uprave “ozakonilo”, pa će i pregovori s drugim strankama dobiti konkretnije obrise. (stm)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!