Nisam Bajsov žetončić niti je SDP kriv za propast Elektrometala

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na priopćenje županijskog vijećnika i povjerenika Demokratskog HSS-a Ivana Beljana u kojem kritizira dosadašnji rad svojih političkih oponenata, odgovorila mu je prozvana Sandra Frčo, kandidatkinja SDP-a za županicu BBŽ.

Njezin odgovor prenosimo u cjelosti:

“Moram reći da sam se zadnjih par dana već počela brinuti jer me nitko od političkih aktera u predizbornom ringu ne proziva.  Ali eto, danas je i na mene došao red. Gospodin Beljan me je „počastio“ svim i svačim. Nije da me baš nešto iznenadilo spominjanje mene kao „žetončića“ Damiru Bajsu jer šta bi uopće jedna žena iz SDP-a i mogla biti u očima gospodina Beljana.

Pa nakon toga prozivanje da sam eto promijenila tri stranke. Čisto Vama za informaciju bila sam član jedne, a sada sam član druge stranke. Napustila sam HNS nekoliko mjeseci nakon što je odlučio podržati HDZ. To je bilo u suprotnosti sa mojim uvjerenjima. Izvjesno vrijeme sam bila nezavisna vijećnica i na kraju sam se odlučila priključiti SDP-u za kojeg smatram da je moj svjetonazor. SDP mi je ukazao veliko povjerenje da me kandidira za županicu. I hvala mu na tome.

Pa prozivanje da nisam vikala i stalno agitirala protiv svake odluke u Skupštini. Gospodine Beljan to nije moj način, ja ne vičem i cilj mi je biti pozitivna s jasno formuliranim prijedlozima. Ja mislim da je to ispravno. Vi birate svoj način i ja Vas radi njega ne prozivam. Vaš način Vaša stvar. Žene su ravnopravni akteri u politici i same mogu odabrati način rada i ponašanja.

Da, istina je želim biti pozitivna i boriti se u ovom političkom ringu idejama i projektima. Ne želim stalno prozivati za sve i svašta, a mislim da su i naši građani već umorni od toga. Ne moram se nikom dokazivati. Ne nosim nikakve političke dugove sa sobom. Vi očito ne uživate tu vrstu slobode, nego se morate dokazati starim političkim mecenama, a bome i novima.

Drago mi je da Vam se sviđa naš projekt „Dom za starije u svakom gradu županije“ i vjerujte mi model financiranja je već detaljno razrađen. Mogla bih Vam reći i gdje možete više naći o tome, ali zašto bih? Potrudite se, čitajte materijale i brzo čete saznati. Mi ćemo ga predstaviti kada za to dođe vrijeme, a ne kad Vi to kažete.

Zaista me čudi se niste dotakli projekta Javne ustanove „Poljoprivredna zadruga“  jer ipak Vi ste HSS, tj.  Demokratski HSS. Ali eto dajem Vam obećanje da ćemo Vas pozvati da sudjelujete na javnoj raspravi koju pripremamo pa ćemo tamo o tome.

A pripisati SDP-u propast Elektrometala? Ma neću ni komentirati. Stvarno je besmisleno jer moj je otac gotovo 40 godina tamo radio i stvarno bih o tome mogla naširoko. Mnogi su za to krivi, mnogi, ali SDP sigurno nije.

Šta se pak moje titule ekonomistice tiče, reći ću samo da će mi biti čast i zadovoljstvo, nakon izbora kada moja kolegica Ivana Sabljak Murlin postane gradonačelnica Čazme, zajedno sa ostalim ekonomistima zaviriti u poslovanje tvrtke Komunalije d.o.o. kojom se tako hvalite i uvjeriti se u Vaše sposobnosti direktora.

Usput da Vas obavijestim da je ovo moja prva i zadnja reakcija na Vaša priopćenja. Pozitivno i borba idejama i projektima to nam želim svima. Pridružite mi se tome gospodine Beljan.”


PODIJELI S PRIJATELJIMA!