U ožujku nastavljeno rekordno punjenje proračuna Grada Bjelovara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na društvenim mrežama se pohvalio kako je proračun Grada Bjelovara i u pandemijskoj 2021. više nego stabilan. Potvrđuju to podaci o poslovanju za ožujak koji je, kaže Hrebak, najbolji od svih dosadašnjih.

-Ne znam kako to objasniti, ali ovaj ožujak je što se prihoda od poreza tiče, najbolji u povijesti grada. Za 471 tisuću je bolji od 2019. godine i za 33 tisuće slabiji od 2020.godine, ali ako uzmemo da smo tada imali prirez, a danas ga više nemamo, a prirez nam je mjesečno donosio cca 700 000 kuna, onda je definitivno taj rezultat odličan. Iako sam u počecima i sam bio skeptičan, bez obzira što se ukidanje prireza nakon 20 godina činilo kao lud potez, sad mi je drago da smo bili dovoljno ludi i hrabri što smo ga ukinuli – napisao je Hrebak, izrazivši nadu kako će se pozitivan trend nastaviti i u budućnosti.
Konkretno, prihodi Grada na kontu poreza i prireza na dohodak koncem mjeseca iznosili u 5,99 milijuna kuna, a s fiskalnim izravnanjem sveukupno 7,12 milijuna kuna. Na kraju isto mjeseca prošle godine na istoj stavki bilo je 7,15 milijuna kuna , a 2019. godine 6,64 milijuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!