Potvrđeno – Ministarstvo zdravstva primilo kaznenu prijavu protiv ravnatelja i proslijedilo ju DORH-u

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sada je i službeno. Ono o čemu se već tjednima šuška u kuloarima policije, USKOK-a i DORH-a, sada je dobilo i službenu potvrdu. Slučaj bjelovarske bolnice u izgradnji završio je na DORH-u. Naime, u četvrtak, 1. travnja na upit našeg portala, stigao je pismeni odgovor glasnogovornice Ministarstva zdravstva kojim nam potvrđuje da je Ministarstvo zdravstva 19. siječnja 2021. godine zaprimilo predstavku te ju poslalo na postupanje DORH-u.

Najprije smo pomislili da je to neka prvoaprilska šala, ali sadržaj dopisa nimalo ne upućuje na šalu. Samo tjedan dana od primitka, svojim dopisom od 26.01. 2021. godine, Ministarstvo zdravstva prosljeđuje Državnom odvjetništvu RH, odnosno Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta na nadležno postupanje kaznenu prijavu u kojoj se ukazuje na moguće nezakonite i inkriminirajuće radnje u Općoj bolnici Bjelovar. Na koje točno nezakonite i inkriminirajuće radnje u Općoj bolnici Bjelovar ukazuje kaznena prijava još uvijek nismo dobili službenu informaciju. U Ministarstvu zdravstva nisu nam to mogli reći.

Neslužbeno, još prije desetak dana doznali smo da je nedovršena bjelovarska bolnica završila na USKOK-u i da je navodno riječ o prijavi protiv ravnatelja Alloucha zbog zloporabe položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem. Spomenutu informaciju objavili smo 29. ožujka u tekstu pod naslovom Od tri puta mijenjanog projekta, čudnih aneksa pa do USKOK-a“, u kojemu smo objavili i dokumente o aneksima ugovora koji nekontrolirano bujaju, a zajedno sa njima i cijena.

Analizirajući datume u korespodenciji između Ministarstva zdravstva i DORH-a, možemo zaključiti da se DORH već dva mjeseca bavi slučajem bjelovarske bolnice u izgradnji. Redakcija portala Klikni.hr pokušava doći do sadržaja kaznene prijave i objavit će ga ukoliko u tome uspije.

Podsjetimo, portal Klikni.hr već mjesecima prati slučaj bjelovarske bolnice. U nekoliko nastavaka objavljivali smo feljton koji ukazuje na sve nepravilnosti, nelogičnosti i netransparentnosti koje prate taj projekt. Brojne su činjenice koje ukazuju na nepravilnosti, od izrade projekta koji je mijenjan četiri puta, preko cijene koja je rasla 40 posto u odnosu na prvotno planiranu, do neplaniranih kreditnih zaduženje bolnice, Županije, odnosno građana Bjelovarsko – bilogorske županije.

Kako vrijeme prolazi u našu redakciju pristiže sve više informacija koje potvrđuju sve brojnije nepravilnosti i sve češće ukazuju na nove, pa se čini da bi bjelovarska bolnica u izgradnji iz slučaja lako mogla prerasti u aferu, ako već nije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!