Damir Bajs laže! Po svim pokazateljima smo među najnerazvijenijim županijama u Hrvatskoj!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Klub vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini BBŽ oglasio se priopćenjem vezanim uz podatke o ekonomskim i drugim pokazateljima u županiji koje je aktualni župan Damir Bajs nedavno prezentirao na konferenciji za novinare. Priopćenje prenosimo u nastavku.

Kad ste 20 godina na vlasti, a županija kojom upravljate je i dalje među najnerazvijenijima u Hrvatskoj prema gotovo svim ekonomskim parametrima, ne preostaje vam drugo nego da muljate i lažete kako bi još jednom prevarili birače.

Obrazac je to koji župan na odlasku Damir Bajs primjenjuje u kampanji, ali i tijekom cijelog svog mandata, a jučer je doživio svoj vrhunac.

Laž 1.

Župan na odlasku Damir Bajs tvrdi kako je prije 8 godina u našoj županiji bilo katastrofalno stanje po svim parametrima, insinuirajući da je za to kriv netko drugi, da on s tim lošim stanjem nema ništa, a danas se pokušava predstaviti kao spasitelj županije.

Istina 1.

Damir Bajs je na vlasti 20 godina, od toga 16 godina kao župan, a četiri kao ministar turizma. U te četiri godine županijom je upravljao Bajsov stranački kolega Miroslav Čačija.

Laž 2.

Župan na odlasku Damir Bajs tvrdi kako je Bjelovarsko-bilogorska županija treća Županija u Hrvatskoj po povlačenju novaca iz europskih projekata.

Istina 2.

Prema službenim podacima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije broj ugovorenih sredstava iz 2020. godine svrstava nas na 17. mjesto od ukupno 21. županije u Hrvatskoj. Tužno je i što u nedostatku Županijskih projekata koji bi povlačili novac iz EU fondova, Bajs pokušava prisvojiti projekte gradova s kojima Županija niti ne komunicira, a kamoli da zajednički razvija projekte.

Laž 3.

Pokušavajući očajnički pronaći neki iole pozitivan pokazatelj, Damir Bajs tvrdi da je po porastu BDP-a naša županija od 2013. do 2018. na 10 mjestu.

Istina 3.

Prema BDP-u naša se županija nalazi na 15. mjestu, međutim postavlja se pitanje što je s najnovijim pokazateljima iz ovog mandata.  Prema indeksu gospodarske snage, kojim se mjeri gospodarska razvijenost pojedinih županija nalazimo se na poražavajućem 18. mjestu od ukupno 21. županije. Prema neto plaći koja je preduvjet za privlačenje radne snage i pravo mjerilo blagostanja radnika u županiji, nalazimo se na predzadnjem 20.mjestu u Hrvatskoj, od ukupno 21. Županije.

U svemu tome ni riječi o ulaganjima u poljoprivredu.

Sela postaju prazna, mladi se iseljavaju, a poljoprivreda koja je preduvjet zadržavanja stanovništva na ruralnom području, nije niti vrijedna spomena. Odbija se komunikacija s predstavnicima poljoprivrednika, nema vizije razvoja, a ukupni poticaji od milijun kuna godišnje (dok se župan hvali sa proračunom od preko milijardu kuna prošle godine), dovoljno govore sami za sebe         

Klub vijećnika HDZ-a u Skupštini BBŽ


PODIJELI S PRIJATELJIMA!