Stipendija studentima medicine koji će nakon studija liječiti stanovnike naše županije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iz županijske organizacije HDZ-a BBŽ medijima su upustili dopis u kojem se osvrću na gorući problem u BBŽ – nedostatak medicinskog osoblja – te tvrde kako za njega imaju rješenje. Priopćenje prenosimo u nastavku.

Naša Bjelovarsko-bilogorska županija suočava se s ozbiljnim nedostatkom medicinskog osoblja, među kojima kronično nedostaje doktora opće medicine. U sljedećih nekoliko mjeseci nekoliko doktora opće prakse odlaze u mirovinu i nema ih tko zamijeniti. Stotine pacijenata ostaje bez liječnika, a s obzirom da su i ono malo doktora što rade u našoj županiji pretrpani, u pitanje dolazi kvalitetna zdravstvena zaštita naših sugrađana.

Treba pohvaliti dosadašnje mjere župna na odlasku Damira Bajsa u smislu subvencija liječnicima, ali one jednostavno nisu dovoljne. Ovaj ozbiljan problem nadilazi politička sukobljavanja i s obzirom da je taj problem prisutan u gotovo svakom mjestu u županiji, potrebno je uključiti sve gradove i općine u rješenje ovog gorućeg problema.

Zato će nam u sljedeće 4 godine jedan od glavnih zadataka biti osiguranje adekvatne zdravstvene zaštite na području cijele županije. Potrebno je napraviti veliki zaokret u dosadašnjim politikama i izdvojiti značajna sredstva ako želimo spasiti zdravstveni sustav o kojem ovisi zadržavanje stanovništva u svojim mjestima.

Zato smo odlučili s 3000 kn mjesečno stipendirati sve studenate medicine iz naše zupanije, a potom i iz drugih županija, koji su nakon završetka studija spremni  na rad u gradovima i mjestima naše županije. Tako ćemo ulaganjem u stvaranje mladih medicinskih kadrova osigurati zdravstvenu skrb u svakom mjestu u županiji.

(promo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!