HDZ, HSLS i DHSS osigurali većinu u Županijskoj skupštini

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Novi-stari gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak pobijedio je u prvom krugu lokalnih izbora osvojivši 66,86 posto glasova. Danas, nakon proslave, Hrebak se obratio javnosti putem medija. Jasno je poručio da za Bjelovar najbolje tek dolazi.

-Podrška je jasno vidljiva i iz rezultata na razini grada Bjelovara, u kojemu je Marko pobijedio s oko pet posto prednosti. Vjerujem da taj rezultat jasno pokazuje da su ljudi željni promjena i novih svježih lica. Marko je naš zajednički prijatelj s kojim se poznajemo 20-tak godina i sigurno ćemo ga podržati u drugom krugu. Što se tiče Županijske skupštine, još uvijek nisu krenuli nikakvi razgovori, međutim evidentno je da HSLS i HDZ imaju 17 mandata te da je DHSS osvojio dva mandata. Iznenadio bih se kada bi netko od njih promijenio svoje razmišljanje, jer znam da je DHSS bio najžešći kritičar aktualnog župana. Ako će se svi držati onoga što su reklamirali i proklamirali u kampanji, županijska većina bit će uspostavljena upravo od tih stranka, kazao je Hrebak dodavši da HSLS ne odstupa od svog stava koji su jasno izrekli.

Također, dodao je i to da HSLS želi biti konstruktivan element u Skupštini, odnosno da su spremni preuzeti odgovornost, ali su jednako tako spremni biti i oporba. Međutim, kako i sam kaže, jedini način da HSLS postane oporba je da netko počne politički trgovati, za što se ipak nada da se neće dogoditi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!