Bolnicom krenula priča o ostavci ravnatelja, Ali opovrgava i kaže da čeka razgovor s novim županom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prema izjavama dvojice liječnika iz Opće bolnice Bjelovar, njihov ravnatelj Ali Alouch napisao je ostavku s kojom namjerava na Upravno vijeće nakon što je njegov favorit Damir Bajs izgubio izbore. Tu je informaciju prenijela liječnica koja se pozvala na „izvor s vrha“.

-Ne znam odakle vam ta informacija, takvo nešto nije izašlo iz mojih usta. Ne znam što je motiv za takve glasine, možda je u pitanju neka lokalna želja. Već sam ranije rekao, ja nisam političar i ne želim da me se povezuje s politikom. Bolnica jest županijska ustanova i razgovarat ćemo s osnivačem o svemu, ali kad za to dođe vrijeme, kazao je ravnatelj bolnice Ali Allouch našoj novinarki.

Zvali smo i neke članove Upravnog vijeća, a jedan koji nam se javio kratko je poručio da je ravnatelju i prije predlagao uzmak iako ga to neće amnestirati od loših odluka tijekom mandata.

Neki izvori pak tvrde kako se radi o namjernom plasiranju dezinformacija o „čistki u županijskim ustanovama“ nakon Bajsovog gubitka vlasti, a s ciljem predstavljanja novog župama Marka Marušića kao osobe koja smjenjuje biše strukture.

Marušić o tome nije ništa čuo, nitko ga nije zvao ili informirao o takvim namjerama i ne želi ni o kome od ravnatelja pričati dok ne preuzme dužnost i upozna se s radom čelnih ljudi institucija ili tvrtki za koje je odgovoran kao župan.

Ne možemo sa sigurnošću znati što se u toj ustanovi događa, ali nedvojbeno je da slijedi završetak objekta nove zgrade i opremanje prostora za koje je još uvijek nepoznat izvor plaćanja. Špekulacija o ostavci aktualnog ravnatelja možda je pretjerana i plod podmetanja novoj još neoformljenoj vlasti, ali s druge strane i nije tako neočekivan rasplet zbivanja u ustanovi za koju nikad nismo dobili cjelovito izvješće o plaćenim i ugovorenim troškovima gradnje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!