Smjena generacija je dobrodošla, vjerujemo da ćemo dobro surađivati s novim županom!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije u drugom krugu izbora izabrali su novog župana, Marka Marušića, i novu ‘redovnu’ dožupanicu Mariju Jungić. No, dva tjedna ranije pripadnici nacionalnih manjina potvrdili su dvoje svojih dožupana. Srbe u županiji će tako i dalje zastupati Saša Lukić, kojemu će ovo biti četvrti mandat, dok češka dožupanica, treći mandat za redom, ostaje Tanja Novotni Golubić. Manjinski zamjenici otkrili su nam kako su se čuli s novim županom, s kojim očekuju dobru suradnju.

-Dobro sam surađivala i s dosadašnjim županom Bajsom, naša županija danas je prepoznata i priznata kao tolerantna i otvorena kad je riječ o nacionalnim manjima, a vjerujem kako će tako ostati i ubuduće, na čelu s novim županom Marušićem – kazala je Novotni Golubić koja se u nadolazećem razdoblju nada nastavku svih dosad započetih projekata vezanih uz pripadnike Čeha u ovome kraju, ali i novima. Posebno ju veseli činjenica što se tim na čelu županije pomladio.

-Treba cijeniti sve ono što su do sada učinili naši stariji kolege i vjerujem da njihovo iskustvo uvijek treba kombinirati s mladošću koja sa sobom nosi nove ideje i novu energiju – smatra Novotni Golubić.

Da je mladost na dužnosničkim mjestima dobra, smatra i zamjenik župana iz redova srpske nacionalne manjine Saša Lukić.

-Osim na čelu županije, gdje smo svi sada zaista mladi, a imamo i najmlađeg župana u Hrvatskoj, do smjene generacija došlo je i u više općina i mislim da je to dobro te da će nakon nekog vremena dati dobre rezultate – kaže Lukić koji je novom županu, kaže, čestitao na izbornoj pobjedi, no još nisu stigli razgovarati o konkretnoj suradnji. Lukić ima određena očekivanja.

-Uz projekte vezane uz kulturu i očuvanje baštine, i u prijašnjim mandatima nastojao sam voditi računa i o drugim projektima i problemima, primjerice onima vezanima uz izgradnju i održavanje cestovne infrastrukture, vodovodne i kanalizacijske mreže i slično. Na žalost, u nekim našim selima još uvijek nedostaje ono što je osnovni preduvjet za ostanak ili doseljavanje mladih i nam tome moramo raditi i u narednom razdoblju – kaže Lukić, kojemu će Marušić biti treći župan s kojim će surađivati.

-Odradio sam mandat sa županom Čačijom, dva s Bajsom i suradnja je s obojicom bila dobra. Ne sumnjam da će tako biti i s novim županom Marušićem – zaključuje Lukić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!