Bivši dužnosnici okreću novu stranicu, otkrili što točno planiraju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon isteka mandata na nekim od vodećih mjesta u županiji, a i novim izmjenama Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi kojim je ukinut velik broj zamjenika gradonačelnika, načelnika i župana, mnogi dosadašnji dužnosnici ostali su bez radnog mjesta. Provjerili smo čime se neki od njih planiraju baviti ubuduće. Valna Bastijančić Erjavec potvrdila nam je da se planira vratiti na radno mjesto učiteljice likovne kulture u Osnovnoj školi Veliko Trojstvo te u Osnovnoj školi Mirka Pereša u Kapeli.

FOTO: FACEBOOK GRAD BJELOVAR,  Valna Bastijančić Erjavec

-Iskreno se veselim povratku, uvijek sam voljela raditi s djecom – kratko je rekla.

Zanimalo nas je i hoće li joj nedostajati funkcija zamjenice gradonačelnika Bjelovara.

-Nedostajat će mi jer sam na svakom poslu na kojem sam bila kontaktirala i surađivala s velikom grupom predivnih ljudi, kreativnih i punih ideja, s ljudima koji su znali svoj posao. Naravno da će mi nedostajati taj dio kreativnosti pri razvoju kulture u gradu Bjelovaru, kao i pomoć razvitku obrazovnih ustanova – tvrdi.

Dosadašnji zamjenik gradonačelnika Grubišnog Polja, Zlatko Pavičić također se planira vratiti na prethodno radno mjesto profesora poljoprivredne grupe predmeta u Srednjoj školi Bartola Kašića, s kojeg je izbivao posljednje četiri godine. Prema Zakonu o dužnosnicima, tamo ga je čekalo mjesto.

-Završetkom mandata sam predao zahtjev i sad čekam da krenem ponovno raditi s učenicima. Naravno da se veselim, to je prekrasan poziv, a bit će to novi izazov i promjena nakon četiri godine. Želim predati sve svoje znanje učenicima i uputiti ih u život kroz struku, znanje i poljoprivrednu proizvodnju – navodi.

U svom mandatu imao je, kaže, jako puno doticaja s građanima te je u suradnji s gradonačelnikom Mađeruhom pokušao napraviti što je bilo u njihovoj moći ne bi li podigli standard na području Grubišnog Polja. Ipak, smatra da mu položaj dužnosnika neće nedostajati jer će i dalje nastaviti politički djelovati.

-I dalje ću biti u Gradskom vijeću, i dalje ću funkcionirati, kako unutar stranke, tako i kroz Gradsko vijeće, odnosno uz samog gradonačelnika – poručuje Pavičić.

Bojana Hribljan, sada bivša zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije, već je više puta naglasila da se u slučaju prestanka mandata planira vratiti na mjesto profesorice povijesti u IV. osnovnoj školi. Po odlasku na mjesto zamjenice župana sklopila je sporazum prema kojem se može vratiti na radno mjesto nakon prestanka mandata pod uvjetom da ne prihvati primati plaću iz Županije narednih šest mjeseci, što je inače dopušteno svim bivšim dužnosnicima.

– Meni to ne pada na pamet, ja sam radila 27 godina u školi i mene moje radno mjesto čeka. Ja sam profesorica povijesti i filozofije, bila sam i mentor, ali s obzirom da sam bila na ovoj dužnosti nisam mogla obnoviti mentorstvo, tako da me opet čekaju novi izazovi – kaže i otkriva da se jako veseli povratku na staro radno mjesto, kao i to da joj stari posao neće nedostajati.

-Ovo dužnosničko mjesto nije nimalo lako. Riječ je o vrlo odgovornom i zahtjevnom poslu ako ga želite obavljati kako treba. Ja sam ga doista radila i meni je povratak na staro radno mjesto olakšanje – otkriva, no poručuje da će i dalje politički djelovati.

Neven Alić

Bivši zamjenik župana, Neven Alić nije nam želio otkriti kakvi su njegovi planovi za budućnost. Neslužbeno doznajemo da se kod novog župana Marušića, dok je on još bio pročelnik bjelovarskog PU HZMO-a, već raspitivao o uvjetima mirovine, koja sasvim sigurno neće biti mala budući da je na dosadašnjoj poziciji mjesečno zarađivao gotovo 27 tisuća kuna bruto.

Podsjetimo, izmjene Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi ukinule su velik broj zamjenika načelnika, gradonačelnika i župana. Po novim pravilima, sva mjesta s manje od deset tisuća stanovnika više nemaju pravo na zamjenika, što znači da će u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sve općine imati samo načelnike, a ne i njihove zamjenike, izuzev manjinskih. Pravo na zamjenika više nemaju niti gradovi Grubišno Polje i Čazma, dok će Garešnica, Daruvar i Bjelovar imati po jednog zamjenika gradonačelnika. Bjelovarsko-bilogorski župan također će moći imati samo jednog zamjenika iz pripadnika većinskog naroda te dvoje manjinskih zamjenika.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!