Bjelovar se našao među tri hrvatska grada koji su dobili pohvalu poduzetnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dok će se netko utješiti mršavom dvojkom, Bjelovar se našao među gradskim/općinskim vlastima koje Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocjenjuje visokom prosječnom ocjenom. Naime, HUP je među svojim članicama u svibnju provela veliku anketu jer, smatraju, da je u trenutku formiranja lokalnih vlasti važnije nego ikad donositeljima odluka prenijeti stavove i očekivanja poslovne zajednice. Istraživanju se odazvalo gotovo 200 tvrtki koje zapošljavaju više od 14 tisuća djelatnika. Jedna četvrtina ispitanika posluje na prostoru cijele Hrvatske i grada Zagreba, dok je ostatak ispitanika jednako raspoređen po ostalim hrvatskim regijama.

Uz Bjelovar, HUP je pohvalio i gradove Svetu Nedelju i Viroviticu te općinu Lokve. Što je Bjelovar smjestilo u društvo najboljih, podsjetio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. – Mi već četiri godine provodimo politiku u kojoj želimo ispred svega pokazati sliku Bjelovara kao grada koji je prijatelj poduzetnicima. Želimo stvoriti dobru gospodarsku klimu smanjenjem poreza, ubrzavanjem rada Gradske uprave, smanjenjem Gradske administracije, poboljšavanjem kvalitete koju imamo u ophođenju i sa strankama i s građanima i poduzetnicima – navodi Hrebak.

Da je sve navedeno doista bila nit vodilja poduzetnika pri anketiranju dokazuju njihova očekivanja od lokalnih vlasti u idućem mandatu. Očekuju racionalizaciju troškova i broja zaposlenih u javnoj upravi, ukidanje opterećenja i komunalnih nameta, te ukidanje ili smanjenje prireza i drugih davanja.

Puno je Bjelovar pomogao, a puno se i odricao, napomenuo je Hrebak. – Puno smo pomogli za vrijeme koronavirusa, a kao Grad smo se puno toga i odrekli. Više od deset milijuna kuna smo se odrekli kako bismo pomogli poduzetnicima da sačuvaju radna mjesta. Mnogi me napadaju da se radi o čistom PR-u, no ovakve ankete gdje je HUP kao krovna institucija poduzetnika u Hrvatskoj napravio istraživanje u kojem je Bjelovar iskočio od ostalih 127 gradova, mislim da govori samo za sebe – rekao je gradonačelnik dodajući da Grad samo tako treba nastaviti.

– Za Bjelovar najbolje tek dolazi, posebno s dodatnim potezima poput jačanja taksenih modela i dolaska investitora koji će sigurno doći u grad Bjelovar. Brza cesta, najveća poduzetnička zona u ovom dijelu kontinentalne Hrvatske pristup su putem kojeg mislim da ćemo imati par tisuća više zaposlenih ljudi nego što ih imamo sada – zaključio je Hrebak.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!