Načelnik i većina u Vijeću iz različitih političkih opcija, kako će funkcionirati Općina?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Veliko Trojstvo ima novo Općinsko vijeće koje je konstituirano ovih dana. Za predsjednika je izabran HSS-ov Miljenko Kurevija dok su potpredsjednici Ivan Trstenjak iz HSLS-a i Krešimir Vukoša iz HDZ-a. U velikotrojšćanskom vijeću je pet mjesta osvojio HSLS, tri HSS, tri ima i Bajsova koalicija, po jednog vijećnika imaju HDZ i DP, a vijećničke pozicijsko-opozicijske strane su čini se maglovite.

Neuobičajena politička situacija, a obzirom da je na izborima je pobijedio HSLS-ov Marko Kutanjac koji je u drugom krugu nadmašio dotadašnjeg načelnika Ivana Kovačića iz HSS-a. Kutanjcu je u drugom krugu podršku dao i HDZ, ali čelno mjesto u Općinskom vijeću nemaju ni HSLS ni HDZ, već poraženi HSS s partnerima.

-Kontra strana je uvjetovala predsjednika Vijeća tako da vjerujem da će oni onda podržati sve što je za dobrobit općine. Mala smo sredina, to je 13 ljudi koji trebaju surađivati za dobrobit svih. Mislim da neće biti nekih većih problema, ali uvijek se mogu pojaviti u ovoj situaciji – kaže načelnik Marko Kutanjac.

Da problema neće biti, vjeruje i novi predsjednik Općinsko vijeća Miljenko Kurevija.

-Mi smo već pronašli zajednički jezik. Ozračje i atmosfera u Vijeću su dobri, i na prvoj sjednici sam pozvao sve vijećnike za surađujemo i podržimo sve dobre i kvalitetne projekte, odnosno sve za dobrobit naših mještana – kazao je Kurevija, dodajući kako je na početku ovog mandata pred Vijećem puno lakši zadatak, s obzirom da su u posljednje četiri godine realizirani i započeti brojni projekti te je na novoj vlasti samo da nastavi s uhodanom praksom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!