Bjelovarčanin Mario Gazić ostaje predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarčanin Mario Gazić vraćen je na čelo Hrvatske komore medicinskih sestara! Tako je maloprije odlučila Skupština Komore koja se izvanredno sastala zbog sporne odluke Upravnog vijeća koje je prije nekoliko dana Gazića smijenilo s mjesta predsjednika. Na teret su mu stavljali to što je nakon dolaska na čelo Komore kupio službeni automobil, optužili su ga da je za vrijeme pandemije primao volontersku naknadu za rad u covid bolnici u Dubravi te da je potpisao isplati otpremnine bivšoj predsjednici Komore Slavici Šepec. Gazić je medijima ispričao kako je automobil kupio kako bi smanjio troškove odnosno uštedio na isplati troškova za putovanje osobnih automobilom na relaciji Bjelovar-Zagreb. U Dubravi je, što su potvrdili i u toj ustanovi, volontirao bez naknade, a nakon ta tri volonterska radna sata u ulozi koordinatora Ministarstva zdravstva s covid pacijentima, odlazio bi na redovan posao u Komoru te ostajao duže kako bi nadoknadio volonterske sate. Naknadno se ispostavilo i kako je odluka o isplati otpremnine bivšoj predsjednici donesena prije njegova preuzimanja Komore.

Nakon vijesti da je smijenjen, u Gazićevu obranu stale su medicinske sestre i tehničari iz cijele zemlje, a zatražena je i izvanredna sjednica komorske Skupštine, najvišeg tijela Komore, koja je danas i službeno podržala Gazića, poništila raniju odluku Vijeća kojem je izglasala nepovjerenje.

-Vraćen sam na mjesto predsjednika. Odluka je donesena maloprije, telefon mi ne prestaje zvoniti – kazao nam je u kratko telefonskom razgovoru Gazić koji nas je zamolio za malo strpljenja i opširniji razgovor zakazao nam za sutra.

On je, inače, na čelo Komore došao je 2019. godine, a njegovi kolege kažu kako je za medicinske sestre i tehničare učinio više nego svi predsjednici do sada zajedno. Kako doznajemo, u red je doveo i financije Komore, a posebno se angažirao u borbi protiv pandemije koronavirusa. Otkako se u javnosti doznalo za spornu odluku Upravnog vijeća, poruke podrške mu nisu prestale stizati, a javno su ga podržali i kolege iz KB Dubrava gdje je volontirao tijekom pandemije, ali i Ministarstvo zdravstva.

(FOTO: Sveučilište Sjever)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!