U okviru potpore medicinskom osoblju, BBŽ potpisala novih 11 ugovora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – “Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava – liječnike i medicinsko osoblje” naziv je programa u čijem su okviru danas u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisani ugovori. Mjere podrazumijevaju sufinanciranje stambenih kredita, sufinanciranje troškova podstanarstva te sufinanciranje stručnog usavršavanja i doškolovanja od strane BBŽ. Do sada je ukupno potpisano 145 ugovora po svim mjerama dok je danas župan Marko Marušić potpisao novih 11 ugovora.

– BBŽ nastavlja s dobrom mjerom i čast mi je biti uz vas. Mjera je to koju pozdravlja i putem koje ćemo se i dalje truditi privlačiti medicinsko osoblje i liječnike na ostanak u županiji. Kao što znamo, problem tog kadra prisutan je u cijeloj Hrvatskoj tako da ni mi sigurno nismo imuni na taj problem. Stoga daj Bože da bude sredstava kako bismo mjere još više pojačali – rekao je Marušić.

Od raspisivanja javnog poziva, 2018. godine pa do danas, ukupno je u tu svrhu isplaćeno 2.6 milijuna kuna. – Mjere su sigurno dale rezultata budući da je dio liječnika došao raditi u našu županiju, a ne negdje drugdje. Ulaganje u zdravstveni sustav od velike je važnosti – naglasio je župan.

Anamarija Čurlić

Manjak zdravstvenih djelatnika gorući je problem, a posebno se to vidi u ruralnim sredinama, dodaje Marušić. – Problem se ne može riješiti preko noći, ali mjera za liječnike i medicinsko osoblje svakako je jedna stepenica koja nas vodi ka tome da imamo što više ljudi s tom strukom na području naše županije – kaže.

Anamarija Čurlić, specijalistkinja fizikalne medicine i rehabilitacije jedna je od potpisnica ugovora. – Prijavila sam se na mjeru subvencije troškova podstanarstva. Inače nisam rodom iz BBŽ, doselila sam se u četvrtom mjesecu iz Selca u Daruvar gdje sam počela raditi u Daruvarskim toplicama. Pri odluci dolaska i rada u Daruvar, osim prekrasne zdravstvene ustanove i kolektiva, apsolutno je veliki faktor bila i ova mjera. Zahvaljujem se Županiji i podržavam daljnji dolazak zdravstvenih djelatnika – zaključila je Čurlić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!