Šef novog Upravnog vijeća otkrio što se događalo iza vrata na prvoj sjednici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Novo Upravno vijeće Daruvarskih toplica danas je odradilo svoju prvu sjednicu na kojoj je, među ostalim, bilo riječi i o financijskom stanju u Toplicama. Točnije, razmatralo se izvješće za svibanj ove godine, otkriva novi predsjednik Upravnog vijeća Vedran Nemec.

-Cilj novog Vijeća je, prije svega, utvrditi stvarno stanje u Toplicama, izvršiti analizu cjelokupnog poslovanja te o svemu izvijestiti Županiju i župana. Danas smo zatražili neka dodatna izvješća i analize te očekujemo da nam se ista dostave tijekom sedmog mjeseca – otkriva Nemec.

Dodaje kako su članovi Upravnog vijeća i prije današnje sjednice bili djelomično upoznati sa stanjem u Toplicama.

-Svi znamo da je 2020. bila covid godina u kojoj je poslovanje bilo otežano, ne samo za Daruvarske toplice, već i za druge tvrtke. Dobro je što se u posljednje vrijeme bilježi pozitivan trend prihoda i rashoda, točnije prihodi su u blagom porastu, što je vidljivo i izvješća o poslovanju za peti mjesec. To je dokaz da se Daruvarske toplice polako bude, čemu ide u prilog i popuštanje epidemioloških mjera. No, likvidnost je trenutno manji problem i na tome trebamo poraditi u budućnosti – kaže Nemec.

Podsjetimo, novo Upravno vijeće Toplica imenovao je župan Marko Marušić, a osim Nemeca, kao predstavnici Županije u njemu će sjediti Dren Stoček, Vedran Rek i Igor Supan. Uz njih, tu je i predstavnik radnika Ante Martić, predstavnica Stručnog vijeća Anamarija Šepl te predstavnica Ministarstva zdravstva Sanja Rendić-Miočević. Upravnim vijećem do sada je upravljala županijska pročelnica za zdravstvo Snježana Mišir, a bivši članovi od danas su Alen Baščevan, Vedran Babić, Matija Jasenko i Sabina Bis.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!