Kakve veze Dom za starije ima s novim županijskim skandalom?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što smo danas objavili priču o sumnjama u malverzacije oko plaćanja doškolovanja pojedinim zaposlenicima Bjelovarsko-bilogorske županije te njezinih tvrtki i ustanova, o svemu se oglasila ravnateljica Doma za starije i nemoćne Bjelovar Jasmina Radojčić. Naime, prema informacijama koje smo dobili od pouzdanog izvora iz Županije, dio školovanja trebao je biti plaćen iz sredstava spomenutog Doma. No, ravnateljica spomenute ustanove tvrdi kako se to nije dogodilo.

-Dom za starije osobe Bjelovar nije nikome platio školovanje niti doškolovanje u zadnje dvije godine, od kada sam ravnateljica ustanove. Na moj upit šefici računovodstva ustanove, ona mi je potvrdila da Dom nije u zadnjih osam godina nikome od radnika platio školovanje, ali također to nije učinila ni Bjelovarsko bilogorska županija – stoji u dopisu ravnateljice Radojčić.

Podsjetimo, na naš upit Županiji o tome koliko se zaposlenika Županije te njezinih tvrtki i ustanova u posljednjih osam godina školovalo na račun poreznih obveznika, ustupili su nam podatke samo za dvije tvrtke – Bjelovarski sajam i Suvenir Arbor. No, naknadno smo doznali kako je preko Županije školovanje dogovoreno za još nekoliko zaposlenika Javne ustanove Razvojne agencije BBŽ i Županije, o čemu očekujemo i službeno očitovanje iz tih ustanova.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!