Više županijskih tvrtki i ustanovi dobilo nova Upravna vijeća

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Novi župan Marušić nastavlja ‘češljati’ stanje u županijskim tvrtkama i ustanovama. Jučer je tako potvrdio novo Upravno vijeće Javne ustanove Razvoje agencije BBŽ. Umjesto dosadašnjih članova, koje je imenovala bivša županijska vlast – Nataše Ćurković (SDP), Sandre Frčo (SDP), Siniše Glavaša (nez.) i Josipa Bartolčića (NSH), u novo Vijeće predloženi su Kristijan Kalamiza (HSLS), Danica Cetin Pajer (HDZ), Judita Emić (HDZ) i Siniša Kovačić (DHSS). U Vijeće treba ući i predstavnik radnika, a na tom je mjestu trenutno zaposlenica Irena Brezak Fijala. Hoće li ondje i ostati, ovisit će o samim zaposlenicima. Predsjednikom Vijeća postaje Kalamiza.

Kako doznajemo, imenovano je i novo Upravno vijeće Županijske uprave za ceste BBŽ. Kako tu županijsku tvrtku, opterećenu dugovima, izvući iz problema pokušat će dokučiti Nenad Mrzlečki (HDZ), Nikola Jaković (HDZ), Slavko Došen (HSLS) i Branimir Miler (DHSS). U dosadašnjem sastavu ispred Županije bili su Mario Preskočil (DB NL), Tihomir Horvat (nez.), Jasna Višnjević (HNS) i Franjo Klauda (HNS).

Novi članovi ispred Županije imenovani su i u Upravna vijeća Doma zdravlja BBŽ – Valna Bastijančić Erjavec (DHSS), Ivan Škalički (HDZ) i Bruno Zadro (HSLS), potom Zavoda za hitnu medicinu – Petar Tomić (HSLS), Mirko Brkić (HDZ) i Ivana Vojković (HDZ), zatim Zavoda za prostorno uređenje – Željko Starčević (HDZ), Tomislav Slugić (HDZ), Davor Štefec (HDZ), Tihomir Deželić (HSLS) i Elvir Purić (HSLS). U UV KUC-a Mato Lovrak ulaze pak Matija Grdinić (HDZ), Mario Pešić (HSLS) i Željko Budjina (DHSS).

Nova Vijeća u ostalim županijskim tvrtkama i ustanovama trebala bi biti imenovana tijekom ovoga i idućeg tjedna.

Podsjetimo, sezona imenovanja novih Upravnih vijeća u otvorena je prije desetak dana u Daruvarskim toplicama, a nastavljena promjenama na čelu Opće bolnice Bjelovar. Nijedno od novih vijeća neće imati lagan zadatak, s obzirom da je većina županijskih tvrtki i ustanova u problemima. Među prvim zadacima koja će vijeća imati bit će ocjenjivanje dosadašnjeg rada direktora i ravnatelja te eventualno raspisivanje natječaja za nove. Javna je tajna kako su župan Marušić i njegova prva zamjenica Jungić pritom kao prioritet odredili stručnost te kako su spremni na rukovodećim mjestima zadržati odnosno prihvatiti nove ljude, bez obzira na stranačku pripadnost, ukoliko se pokaže da je riječ o kvalitetnim kadrovima koji su spremni raditi za dobrobit građana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!