Pred novim Upravnim vijećem niz izazova, već idući tjedan pada jedna važna odluka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Profesorica likovne umjetnosti, nekadašnja ravnateljica OŠ Veliko Trojstvo, bivša dogradonačelnica Bjelovara i potpredsjednica DHSS-a – sve je to Valna Bastijančić Erjavec koja od nedavno u životopis može dodati i da je nova predsjednica Upravnog vijeća Doma zdravlja BBŽ. Naime, nove članove, među kojima je i Bastijančić Erjavec, imenovala je Županija koja je osnivač Doma zdravlja. I sama nam je priznala da se ljudi čude zašto je baš ona imenovana za novu predsjednicu s obzirom na poslove koje je radila i zvanje koje je završila.

– Ne smijemo zaboraviti da sam ja sedam godina bila ravnateljica škole, a nakon toga četiri godine zamjenica gradonačelnika gdje sam se, radeći za društvene djelatnosti, susretala s problemima liječnika i općenito zdravstva. Iako Grad Bjelovar nije osnivač ni jedne zdravstvene ustanove u županiji, naravno da je suradnja postojala – navodi.

Uz Bastijančić Erjavec u timu su još dva istaknuta liječnika s područja županije – ginekolog Bruno Zadro i radiolog Ivan Škalički. Podsjetimo, BBŽ određuje predsjednika/cu Upravnog vijeća i još dvoje članova, dok Upravno vijeće Doma zdravlja BBŽ ima pet članova i ostala dva člana dolaze iz samog Doma. U prošlom sazivu, Upravno vijeće činili su predsjednica Jasmina Radojčić, Marina Vulinović, Miroslav Čačija, Ljiljana Čanađija i Jasenka Janeš.

Ističe Bastijančić Erjavec i odličnu suradnju s ravnateljicom Doma zdravlja Ljubicom Čaić, kao i svim ostalim djelatnicima gdje se suradnja podigla za stepenicu više za vrijeme početka pandemijske situacije kada je Bastijančić Erjavec bila načelnica Stožera civilne zaštite Grada Bjelovara.

– Rad Doma zdravlja meni nije nepoznat. Sve ono što nam nedostaje, a tiče se zdravstva, naravno da ćemo nastojati unaprijediti – kaže.

Kao glavne ciljeve navodi privlačenje novih liječnika te obnovu što je više moguće ambulanti u BBŽ, i to ne samo eksterijer već i interijer.

– Ono što je problem, ne samo u BBŽ, nego u cijeloj državi, je manjak liječnika, pogotovo opće prakse. Nažalost, neki dijelovi naše županije nisu u cijelosti pokriveni liječnicima opće prakse. Kažem u cijelosti jer pojedine ambulante imaju liječnika, ali oni moraju ordinirati u više ambulanta odjednom. To je problem i stoga ćemo raznim poticajima nastojati privući liječnike. Planiramo obnoviti i ambulante koje su u vlasništvu Doma zdravlja, a koje nisu do sada obnovljene – kaže Bastijančić Erjavec. S velikim radom i trudom, zaključuje, nada se da će kroz sljedeće četiri godine svoj cilj uspješno ostvariti.
Jedan od zadataka novog Upravnog vijeća uskoro će biti i raspisivanje natječaja za novog ravnatelja Doma zdravlja. Naime, aktualna ravnateljica Ljubica Čaić ima sve uvjete za mirovinu. Neslužbeno doznajemo kako će se o njezinom umirovljenju službeno razgovarati već idući tjedan, a vrlo brzo nakon toga trebao bi biti raspisan natječaj za novog ravnatelja ili ravnateljicu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!