Načelnički jadi: Imam plaću, kuću, auto, ali nemam ženu…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nije mala stvar biti načelnik. Velika je to odgovornost, a svakodnevni cilj na radnom mjestu treba biti pronalazak odgovora na pitanje kako unaprijediti “svoju” općinu. Ipak, uvijek ostaje vremena za privatni život uz koji ide uvijek nam zanimljiva i škakljiva tema – ljubav. Imovinske kartice odlična su stvar jer u njima možemo vidjeti brojne detalje čelnih osoba. Između ostalog tako je vrlo zanimljiva rubrika “Podaci o bračnom drugu/životnom partneru/izvanbračnom drugu”.

Odlučili smo provjeriti koji su to načelnici još uvijek neženje, a kako se često gleda i imovinsko stanje, toj ćemo informaciji pridodati i ono što imaju od imovine. Podsjetimo da se imovinske kartice ažuriraju pa postoji mogućnost da je došlo do promjene.

Bez “prstena na ruci” je sirački načelnik Igor Supan. Plaću koju prima iznosi 10.158,34 kuna, ali skromni sirački načelnik ima jedino još automobil – VW Passat vrijedan 22 tisuće kuna. 

Prema glasinama, još uvijek je neoženjen i načelnik Velikog Trojstva Marko Kutanjac, ali budući da njegova imovinska kartica još nije objavljena, ne možemo navesti što sve ima na “sebi”. Bračno stanje “neoženjen” nalazi se i na imovinskoj kartici Silvestra Štefovića, načelnika Štefanja. Od ostalih načelnika razlikuje se po tome što navodi da svoj posao obavlja volonterski za naknadu od 4.201 kuna dok si plaću isplaćuje na vlastitom OPG-u u iznosu od 6.806 kuna. Poljoprivrednik Štefović navodi da posjeduje brojne oranice, poljoprivredne stojeve te ostalu mehanizaciju kao i kuću s okućnicom.

Neoženjeni su i neki dugovječniji načelnici poput Danijela Kovačeca koji u svojoj imovinskoj kartici navodi kuću s okućnicom površine 3525,00 metara kvadratnih te dva automobila – Audi A5 vrijedan 150 tisuća kuna te VW Golf IV vrijedan 5000 kuna. Kovačec ima i lijepu plaću od 10.310,75 kuna.

Još ljepšu plaću ima neoženjeni načelnik Dežanovca – Josip Stjepanović i to u iznosu od 11.679,32 kuna. U svojoj imovinskoj kartici navodi i tri kuće, šumu, voćnjak i oranice, ali i dva automobila – Volkswagen Passat vrijedan 125 tisuća kuna i Nissan Navaru u vrijednosti 45 tisuća kuna.

Dok su jedni načelnici skromniji, drugi itekako mogu reći da su poželjni neženje kada se govori o imovinskoj situaciji. No, možda veliku ulogu igraju i godine pa oni novopečeni poput Supana još stignu imati dva auta ili par kuća.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!