Smjena na čelu bolnice, doznajemo tko bi mogao zamijeniti Alloucha

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ako je vjerovati šuškanjima u bjelovarskim kuloarima, dr. Ali Allouch broji posljednje sate na čelu Opće bolnice Bjelovar. S obzirom na bolničke financijske dubioze i očito nerazumijevanje Alloucha s novim Upravnim vijećem koje je kulminiralo na posljednjoj sjednici, kada je ravnatelj bolnice otvoreno zaprijetio ostavkom, bilo je samo pitanje vremena kada će doći do smjene na čelu spomenute zdravstvene ustanove. Kako doznajemo iz više pouzdanih izvora, to bi se trebalo dogoditi na idućoj sjednici Upravnog vijeća koja je zakazana za petak. No, iako je posljednjih mjeseci Allouch, inače smiren i odmjeren u izjavama, imao nervoznijih istupa u javnosti vezanih uz svoj i status bolnice općenito, njegov je odlazak, doznajemo, dogovoren i pripremljen u civiliziranom ozračju. O toj je mogućnosti, pričaju nam upućeni, Allouch s novim županom Markom Marušićem, kao predstavnikom osnivača i vlasnika bjelovarske bolnice, razgovarao u više navrata tijekom posljednja dva mjeseca. Sezona odmora bila je izvrsna prilika da obojica još jednom dobro razmisle o svim mogućnostima vezanima uz daljnje upravljanje bolnicom. Na novom sastanku koji je uslijedio ovih dana složili su se kako je najbolje rješenje da dr. Allouch bolničko kormilo prepusti nekome drugom. Tu bi odluku ovoga tjedna trebalo ‘amenovati’ i novo Upravno vijeće kojim, podsjetimo, predsjeda Emanuel Modrić.

Neki naši sugovornici iz bolničkih krugova, koji su dobro upućeni u način na koji stvari ondje funkcioniraju, smatraju kako je Allouch, kao vjerni poslušnik bivšeg župana Damira Bajsa, predugo i ostao na čelu bolnice nakon smjene županijske vlasti. No, novi župan takve odluke, ne samo u slučaju bolnice, već i u slučaju drugih tvrtki i ustanova, nije želio donositi ishitreno. O zrelom pristupu ozbiljnom problemu svjedoči i to da je Marušić s Allouchom o mogućim rješenjima za bolnicu, uključujući i njegovu ostavku, razgovarao više puta, svaki put daleko od očiju javnosti. K tome, niti u jednom nastupu nije upirao prstom u ravnatelja bolnice niti mu javno što spočitnuo.

Svakome tko sa strane promatra trenutnu situaciju u bolnici logički se nameće pitanje vezano uz Allouchevog nasljednika. Tko bi uopće želio preuzeti taj vruć krumpir? Podsjetimo, riječ je o ustanovi koja je opterećena s preko 200 milijuna kredita za izgradnju, a tome valja pridodati i nekoliko desetaka milijuna kuna duga prema HZZO-u, zaposlenicima, za razne usluge… Javna tajna je i da su međuljudski odnosi na pojedinim bolničkim odjelima ozbiljno narušeni.

Iz najave Alloucheve ostavke može se naslutiti kako je Marušić očito i za to pronašao rješenje, također u miru, daleko od očiju javnosti. Jer, sve do danas nije se čak ni nagađalo o mogućim Alijevim nasljednicima. No, jedna je osoba navodno sprema preuzeti tu veliku odgovornost. Riječ je o trenutnoj šefici pedijatrije u Općoj bolnici, dr. Ivanki Fehir-Radanović. Ta ugledna bjelovarska liječnica je subspecijalistica pedijatrijske kardiologije i vrlo je cijenjena među kolegama i pacijentima. Stručnost u svojoj ambulanti dokazala je nebrojeno puta, hoće li joj to poći za rukom u ravnateljskoj fotelji, ako uopće odluči sjesti u nju, trebalo bi pokazati vrijeme.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!