Stjepanović: 20 godina smo za ovo molili Županiju, no nismo bili prioritet. Sada ćemo konačno dobiti asfalt!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – Potpisan je ugovor o izvođenju radova na modernizaciji prometnice Trojeglava-Golubinjak u općini Dežanovac. Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić posjetio je Dežanovac, a načelnik Josip Stjepanović pritom mu je zahvalio jer je uvidio situaciju mještana Drleža, Trojeglave i Golubinjaka kojima cesta na kojoj se radi mnogo znači za ostanak u mjestu.

– To je za općinu vrlo važna cesta jer povezuje dva naselja i skraćuje put prema Daruvaru. Dvadeset godina Općina je pitala Županiju kad će se asfaltirati ova cesta, svake godine smo pisali dopise, zvali župana, išli i preko zamjenika župana, ali se ništa nije događalo, uvijek su bili neki drugi prioriteti – rekao je. Investicija je vrijedna gotovo dva i pol milijuna kuna. 50 posto iznosa osigurat će općina Dežanovac, a 50 posto Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije. Načelnik je istaknuo da se Općina ne mora zaduživati jer je novac u tu svrhu spreman.

– Općina Dežanovac je u svom proračunu ostavila planirani novac za tu cestu. Mi se ne moramo kreditno zaduživati jer novac već imamo na računu. Čim se cesta napravi, istog dana će biti plaćena – istaknuo je. Župan Marušić pojasnio je važnost ove, ali i drugih prometnica.

– Znamo da prometnice puno znače ne samo za naselja ili općinu, već i za cijelu našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju. To je sigurno jedan od preduvjeta da ljudi ostaju u svojim mjestima – naveo je te naglasio da je cilj ovog i sličnih projekata omogućiti kvalitetniji život svim građanima Bjelovarsko-bilogorske županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!