Tko ostvaruje uvjete za lov na pročelničku fotelju i plaću od 12 tisuća kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prekjučer je počeo teći osmodnevni rok za prijavu na natječaj za popunjavanje četiri pročelnička mjesta u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Kao što je i najavio još u kampanji, župan Marušić krenuo je u potragu za stručnjacima kojima može vjerovati. U prvom krugu lova na šefove novih upravnih odjela, formiranih nakon provedene sistematizacije, traže se pročelnici za Službu ureda župana, za Upravni odjel za društvene djelatnosti i obrazovanje, za Upravni odjel za poslove državne uprave te za Upravni odjel za poljoprivredu. Atraktivan posao, ako ni po čemu drugom, onda barem po plaći koja iznosi između 11 i 12 tisuća kuna neto.

Osnovni uvjeti za sva četiri mjesta su manje-više isti. Od kandidata se traži da imaju diplomu magistra ili stručnog specijalista u traženoj struci te najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima. Uvjet su i organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine potrebne za upravljanje upravnim odjelom te poznavanje rada na računalo. Među navedenim uvjetima je i položen državni ispit, no njega novi pročelnici mogu položiti i godinu dana nakon eventualnog zaposlenja. U hrpi papira koje kandidati moraju priložiti uz prijavu, poput domovnice, dokaza o stručnoj spremi i sličnoga, u životopisu će morati detaljno opisati poslove koje su do sada radili kako bi povjerenstvo koje će ocjenjivati kandidate moglo procijeniti koliko su ti poslovi slični s novim, odnosno ispunjavaju li propisani uvjet o radnom iskustvu.

Nakon isteka roka za slanje pisanih prijava, slijedi pismeno testiranje za koje se kandidati moraju dobro pripremiti. Uz natječaj je objavljen i čitav niz zakonskih akata i propisa, od Ustava RH, do raznih zakona, koje zainteresirani za neku od pročelničkih funkcija moraju ‘naštrebati’. K tome, provjeravat će se i njihovo poznavanje rada na računalu, a samo oni koji na pismenom testu ostvare više od 50 posto od ukupnog broja bodova bit će pozvani na intervju.

Dodatne bodove određeni kandidati mogu ostvariti temeljem Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom te Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata.

Iako u natječaju stoji kako će o rezultatima kandidati biti obavješteni u roku od 60 dana od isteka roka za podnošenje prijava, neslužbeno doznajemo kako bi čitava priča, ako se pronađu kandidati koji zadovoljavaju sve uvjete, mogla biti završena i puno ranije. Odmah nakon toga, već početkom listopada, očekuje se raspisivanje natječaja za preostalih šest pročelničkih mjesta.

Osim natječaja za pročelnike, Bjelovarsko-bilogorska županija jučer je raspisala i natječaj za popunjavanje radnog mjesta tajnice od koje se očekuje da ima završenu minimalno srednju školu upravnog ili ekonomskog smjera, da poznaje rad na računalu te da ima minimalno jednu godinu radnog iskustva na odgovarajućim poslovima.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!