U “zgradu ljepoticu” do proljeća će se pretvoriti i Područna škola Lasovac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC/VELIKA PISANICA – Područna škola Lasovac koja se nalazi u sastavu općine Šandrovac te u sastavu OŠ Velika Pisanica, energetski će se obnoviti putem Europskog projekta vrijednog 875 296,61 kuna. Između ostalog, radovi uključuju izolaciju vanjskih zidova, povećanje toplinske zaštite poda prema tlu, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, rekonstrukciju sustava grijanja te zamjenu rasvjete učinkovitijom LED rasvjetom. Da bi se sve navedeno i ostvarilo, Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić posjetio je Područnu školu Lasovac gdje je potpisao ugovor za energetsku obnovu. Projekt je izrađen 2018. godine, a prijavljen 2019. Fondu za zaštitu okoliša, otkriva ravnateljica OŠ Velika Pisanica Ivana Haić.

– Područnu školu u Lasovcu ove godine pohađa 31 učenik, a u školi rade četiri učiteljice razredne nastave. Projekt obuhvaća detaljnu obnovu škole. Njegova vrijednost od 875 tisuća kuna naravno da se financira iz raznih fondova, Fonda za zaštitu okoliša koji u financiranju sudjeluje s oko 350 tisuća kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja s oko 182 tisuće kuna, a bit će troškova i koje će sufinancirati BBŽ. Želim da uspješno započnemo ovaj projekt – rekla je Haić.

Izvođač radova je obrt. „Lagundžić“. – Posao smo dobili na natječaju. Do sada smo odradili više projekta, a nadam se da će tako biti i dalje te da će svi u Područnoj školi Lasovac izvedenim radovima biti zadovoljni – poručio je vlasnik obrta Mario Lagundžić.

FOTO: BBŽ

Izuzetno su mi dragi projekti s kojima se ulaže u djecu, naglasio je za obilaska škole župan Marko Marušić. – Izuzetno me veseli da će 31 osnovnoškolac zajedno s učiteljicama i osobljem sigurno dobiti bolje i kvalitetnije uvjete školovanja i rada. Zadaća svih nas je da ulažemo u djecu jer to je jedino ispravno i jedino što nosi našu bolju budućnost – rekao je Marušić.

Uz Područnu školu Lasovac, župan je podsjetio na još jedan veliki projekt koji se radi na tim prostorima. Riječ je o dovršetku školsko-sportske dvorane u Velikoj Pisanici. – Drago mi je da se općine Šandrovac i Velika Pisanica razvijaju u dobrom smjeru. Jako me vesele i podaci da stalno bilježimo porast osnovnoškolaca. Lijepa je to vijest, a na nama je da im omogućimo što bolje i kvalitetnije uvjete školovanja. Radovi bi trebali biti gotovi u proljeće – naglasio je župan.

Potpisivanju ugovora nazočili su i načelnik Velike Pisanice Fredi Pali te načelnik Šandrovca Dario Halauš.

FOTO: BBŽ

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!