Konačno poznato tko će preuzeti bjelovarski HDZ – presudio razgovor s Plenkovićem

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Čini se da je neizvjesnost koja je vladala zadnjih nekoliko mjeseci, konačno riješena.

Kako neslužbeno doznajemo, Marko Marušić, trenutačni župan BBŽ, preuzet će mjesto predsjednika Bjelovarske gradske organizacije HDZ-a. Time su otpala i sva nagađanja kako će Marušić biti protukandidat dosadašnjem predsjedniku županijskog HDZ-a Miri Totgergeliju.

Središnjica Hrvatske demokratske zajednice u petak je iznova analizirala rezultate ovogodišnjih lokalnih izbora, ali ovog puta u svjetlu predstojećih unutarstranačkih izbora. Kad se radi o Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, vodstvo stranke može biti zadovoljno: zadržana je većina u gradovima i općinama (izuzev jedne), a što je najvažnije, osvojena je Županija. Jedini podbačaj, zapravo debakl, doživljen je u gradu Bjelovaru gdje su samo tri vijećnika povijesno najslabiji rezultat.

Svima je bilo jasno da se u Bjelovaru nešto mora učiniti odmah.

Vrh stranke procijenio je da jedino Marušić u ovom trenutku može sa svojom novom ekipom HDZ vratiti u igru, s obzirom da je i tamo  na posljednjim izborima osvojio najveći broj glasova, a trenutna pozicija župana dodatno jača i njegov stranački autoritet.

Navodno je za ovakav rasplet ključnu ulogu odigrao sam Andrej Plenković, koji je osobno razgovarao s Marušićem i pri tome naglasio kako bi cijenio da upravo on preuzme taj nezahvalni posao.

Svjestan da treba počistiti nered koji je napravio netko drugi, što neće biti nimalo lako, Marušić ipak nije mogao odbiti Plenkovića. Nakon što je to učinio u županiji, na izborima za župana, Marušić će sada i u Bjelovaru vaditi iz vatre vruće stranačko kestenje, čime se očito prometnuo u Plenkovićevog čovjeka za posebne zadatke.

Pred Marušićem je težak izazov. Pored vođenja Županije, sada se mora upustiti u dizanje HDZ-a iz pepela, gdje će se za svaki glas trebati opako naraditi ne bi li povratili izgubljeno povjerenje birača.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!